Σε κλίμα συγκίνησης, με εκκλησιαστική λαμπρότητα, τελέστηκε την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου από τον μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιο, η χειροτονία του νέου διακόνου π. Καλλινίκου (κατά κόσμον Γεωργίου) Τζαφέρη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βαθέος Σάμου.

Ο νέος διάκονος κατάγεται από τον Άγιο Κωνσταντίνο Σάμου και είναι γόνος της ιερατικής οικογένειας του π. Νεκταρίου Τζαφέρη. Σε μια σεμνή τελετή ρασοευχής ενδύθηκε το μοναχικό τριβώνιο, λαμβάνοντας το όνομα Καλλίνικος. Μετά την εγκύκλιο μόρφωσή του στη Σάμο, σπούδασε τα ιερά γράμματα στην Εκκλησιαστική Σχολή του Αποστόλου Βαρνάβα Κύπρου, ενώ θα συνεχίσει τις θεολογικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Ευσέβιος, με αφορμή την καρδιακή προσφώνηση του νεοχειροτονηθέντος διακόνου, επαίνεσε την απόφασή του να ακολουθήσει την κλήση του Θεού και την προσωπική του κλίση, ώστε να ενδυθεί το μοναχικό τριβώνιο και να αφιερωθεί στη διακονία του Θεού και του Λαού του. Τόνισε δε προς αυτόν την ανάγκη της ενδελεχούς λατρευτικής ζωής και της μελέτης της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, ώστε, “όπως η κατά τον Μέγα Βασίλειο φίλεργη μέλισσα, να καταστεί ικανός και άξιος της διακονίας του Χριστού και της Εκκλησίας Του”.

“Ευχή και προσευχή όλων μας ο νέος διάκονος π. Καλλίνικος να ευαρεστήσει τον Θεό και να επαληθεύσει τις προσδοκίες του σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας, όπως και πάντων των κληρικών και λαϊκῶν αδελφών, που συμμετείχαν στη χαρά της προσωπικής του Πεντηκοστῆς «ἐν παντί συνιστῶν ἑαυτόν ὡς Θεοῦ Διάκονον» (Βλ. Β΄Κορ.στ΄ 4)” αναφέρει η τοπική μητρόπολη.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σάμου & Ικαρίας

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!