Αναλυτικό απολογισμό για την προηγούμενη χρονιά σχετικά με το ΕΣΠΑ δημοσιεύει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη:

“- Είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια στη χώρα σε επίπεδο αποτελεσματικότητας της στοχοθεσίας που ορίσαμε στην αρχή του έτους.

– Είμαστε η όγδοη περιφέρεια σε επίπεδο συμβασιοποιήσεων και δαπανών και ευτυχώς έχουμε φύγει από το φάσμα των τελευταίων πλέον και το πρόγραμμά μας εκτιμάται ότι θα κλείσει με ασφάλεια στο τέλος του 2023.

– Είμαστε στην 5η θέση σε επίπεδο εντάξεων και πλέον τα έργα που έχουμε στο πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν και άρα δεν χρειαζόμαστε νέες προσκλήσεις. Παράλληλα με τα έργα που εντάσσουμε και αυτά που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί ακόμα, δημιουργούμε μια ικανοποιητική μάζα έργων για να ξεκινήσουμε τη νέα Π.Π. που εκκινεί εντός 21.

– Η ΕΔΕΛ απέστειλε την έκθεση αξιολόγησης του συστήματος διαχείρισης της ΕΥΔ Βορείου Αιγαίου, στην οποία και βαθμολογηθήκαμε στα 6 από τα 8 κριτήρια με τον βαθμό 1, ενώ στα άλλα δύο με τον βαθμό 2. Άρα. είμαστε στην κορυφή και άριστα βαθμολογημένοι.

– Εκτελέσαμε μια καινοτόμα ευρωπαϊκή καμπάνια EU σε σχέση με άλλες Περιφέρειες που δεν πραγματοποίησαν σχετική δραστηριότητα.

– Εγκαθιδρύσαμε μηχανισμό παρακολούθησης και διοίκησης έργων που τα αποτελέσματά του είναι ορατά στο τέλος του 2020, αφού πετύχαμε τον στόχο που είχαμε προβλέψει στην αρχή του έτους. Ειδικά στο ΕΚΤ, υπερβήκαμε το στόχο ενώ, αν υπολογίσουμε και τις ελάχιστες δαπάνες που πληρώθηκαν και δεν μπήκαν στο σύστημα, η συνολική επίτευξη του προγράμματος φτάνει το 97%.

– Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην πρόσφατη ετήσια τεχνική συνάντηση αναγνώρισε την καλή επίδοση της Υπηρεσίας του προγράμματος.

– Εφαρμόσαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας.

– Προετοιμάσαμε το νέο ΕΣΠΑ με πλατφόρμες, μηχανισμούς κλπ, ενώ στη νέα περίοδο θα έχουμε παραπάνω πόρους και ελπίζουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα”.

Εκφράζοντας προς όλους τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου τις ευχές του για Χρόνια Πολλά για την έλευση του νέου έτους, ο κ. Μουτζούρης δηλώνει πως “και τη νέα χρονιά θέτουμε στόχους και θα εργαστούμε σκληρά να τους πετύχουμε, έτσι ώστε να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου. Η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποδίδει και θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους για την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητά τους. Συνεχίζουμε και το νέο έτος μεθοδικά να εργαζόμαστε, διεκδικώντας για τα νησιά μας όλα όσα αξίζουν. Καλή Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και ευημερία για όλες και όλους!”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!