Στις 4 – 5 Ιανουαρίου θα υποδεχτεί η Σάμος τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, ενώ αναμένεται να γίνονται περίπου 40 εμβολιασμοί την ημέρα, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, “Ημερολόγιο Ερτζιανών” με τον Μάνο Στεφανάκη, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής ανάφερε μεταξύ άλλων:

Η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και για το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας. Εμείς είμαστε καθόλα πανέτοιμοι, αναμονή έχουμε μόνο για τα εμβόλια, όπου όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα ενημερωθείτε.

Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το 40% του προσωπικού. Σε αυτό το ποσοστό είναι το 70% των γιατρών, είναι μεγάλο ποσοστό, είναι οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα εμβόλια, κατά πάσα πιθανότητα 4-5 Ιανουαρίου, είμαστε σε αναμονή αυτής της ημερομηνίας. Θα ξεκινήσουμε αμέσως μόλις έρθουν τα εμβόλια στο νησί μας. Σαράντα εμβολιασμοί θα γίνονται περίπου την ημέρα, θα ξεκινάμε πρωί και θα τελειώνουμε βράδυ. Το προσωπικό είναι πανέτοιμο, κάνουν σεμινάριο για το πως θα προχωρήσουν την διαδικασία.

Πήραμε την απόφαση πως θα ξεκινήσουμε, πρώτος θα κάνω εγώ, η κ. Βελώνη (πρόεδρος επιτροπής λοιμώξεων), ο κ. Καραβασίλης (Διευθυντής διοικητικής υπηρεσίας) και η κ. Καρύδα (Διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας).

Θα ακολουθήσουν γιατροί και νοσηλευτές με τυχαία επιλογή, ο καθένας ξεχωριστά θα πηγαίνει και θα δίνει το ιστορικό για να μπει και να κάνει το εμβόλιο, για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα και για αυτό το κάθε εμβόλιο έχει 15 λεπτά το ένα με το άλλο απόκλιση“.

Τέλος για τους αρνητές του εμβολίου, ο κ. Στεφανής είπε:

Όλοι έχουν γίνει επιστήμονες του καφενείου, αυτά πρέπει να εκλείψουν, η επιστήμη προχωράει μπροστά και δεν μπορούμε να πούμε ότι επειδή βρέθηκε το εμβόλιο τόσο γρήγορα είναι λάθος ή δεν είναι σωστό.

Δεν θα υπάρξει μετάλλαξη, υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν θα μπορούν να το κάνουν“.

Πηγή: SamosToday.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!