fbpx

Κομισιόν: 25 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των υγειονομικών υποδομών σε δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Θετικά στην ανάγκη ενίσχυσης των υγειονομικών δομών αλλά και των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στα νησιά που έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και ενέργειες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν αποφάσισε την άμεση παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας 25 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, με σκοπό την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από αυτά, τα 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση των νοσοκομείων όλων των περιφερειών όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αγορά μικρών υγειονομικών μονάδων, οκτώ σταθερών και δύο κινητών, κατάλληλα εξοπλισμένων για την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας σε κάθε δομή που υπάρχει ανάγκη, ώστε να επιβαρύνονται κατά το δυνατόν λιγότερο οι τοπικές δομές πρωτοβάθμιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!