Φωτογραφία της Άννας Ψαρά

Συνάντηση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου σχετικά με την χωροθέτηση του μνημείου Μικρασιατικής Μνήμης που θα τοποθετήσει ο δήμος στην περιοχή Προσφυγικά της πόλης της Σάμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου, Άννα Ψαρά, αναφέρει σχετικά με το θέμα του μνημείου:

Δρομολογείται η υπόσχεση του δημάρχου Δήμου Ανατολικής Σάμου Γεωργίου Στάντζου όπως είχε ανακοινωθεί το 2019 προς τα μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου για τη τοποθέτηση μνημείου Μικρασιατικής Μνήμης ως χρέος τιμής για τους προγόνους μας που εγκαταστάθηκαν στη περιοχή των Προσφυγικών πόλεως Σάμου μετά το 1922.

Σήμερα το πρωί το Δ.Σ της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου στη περιοχή Πλάτανος των Προσφυγικών πόλεως Σάμου.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου να μας υποδειχθεί από τις υπηρεσίες το σημείο τοποθέτησης μνημείου Μικρασιατικής Μνήμης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και ιδιαιτέρως τον δήμαρχό μας κ. Γεώργιο Στάντζο για τη πρωτοβουλία της διαμόρφωσης του χώρου προκειμένου να τοποθετηθεί το μνημείο που μέσα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία με τα προβλήματα που μαστίζουν το νησί και τη πόλη μας θα πραγματοποιηθεί ως χρέος τιμής και μνήμης προς τους προγόνους μας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου θα συνδράμει οικονομικά στο μέτρο που αναλογεί για την αποπεράτωση του έργου“.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!