Διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Φυσικές καταστροφές: Χτυπημένοι από τη μοίρα μας ή την εγκληματική πολιτική τους; Μπορεί να γίνει διαφορετικά;” οργανώνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 20:00, η Τομεακή Οργάνωση (Τ.Ο.) Σάμου της ΚΝΕ.

Θα προβληθεί βίντεο που επιμελήθηκε και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στο mail: hipasist@windowslive.com και στο τηλέφωνο 6958 358056.

“Σάμος 2020, Καρδίτσα, Εύβοια, Βρίσα 2017, Μάνδρα 2018, Μάτι 2018

Είναι «μοιραίο» στη σημερινή εποχή, να μένει απροστάτευτη η ζωή και η περιουσία του λαού μπροστά στις κάθε είδους φυσικές καταστροφές;

Φταίει «η ανικανότητα κάποιων υπευθύνων», «η κακιά η ώρα» ή «κάποια ακραία καιρικά φαινόμενα»;

Η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, η ανυπαρξία υποδομών και σχεδιασμού προστασίας της ζωής, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία, οι τεράστιες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις, στην αποκατάσταση κτιριακών και άλλων υποδομών δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα.

Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος των λαϊκών αναγκών που υλοποιούν από κοινού ΕΕ – κυβέρνηση – κεφάλαιο! Η ΕΕ και όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις αποδεικνύονται γαλαντόμοι στη στήριξη των κερδών επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών με ζεστό κρατικό χρήμα, όχι όμως στην προστασία την ανθρώπινης ζωής. Οδηγός τους είναι το κριτήριο του κέρδους, η ζυγαριά του κόστους-οφέλους!

Δεν είναι ούτε «φυσικό», ούτε «αναπόφευκτο» να μετράμε τεράστιες καταστροφές μετά από σεισμούς, να καίγονται ζωντανοί άνθρωποι το καλοκαίρι, να πνίγονται με την πρώτη μπόρα κάθε φθινόπωρο ή χειμώνα!

Δεν έχουμε δύο ζωές να τους χαρίσουμε τη μία! Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των λαϊκών περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος, για αποκατάσταση όλων των καταστροφών και αποζημίωση των πληγέντων!” αναφέρει η Τομεακή Οργάνωση (Τ.Ο.) Σάμου της ΚΝΕ.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!