Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προβλεπόμενες μελέτες και εργασίες αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων όλων των σχολικών βαθμίδων από τον Δήμο Δυτικής Σάμου.

Στόχος του δήμου είναι όλα να είναι έτοιμα με το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ενημερώνει ο δήμος, οι ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα είναι οι εξής:

• Οι Παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία έχουν ελεγχθεί και χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.

Για τα σχολεία Α΄θμιας εκπαίδευσης της διοικητικής μας περιφέρειας:

• Σχολείο Πλατάνου: έχουν εγκατασταθεί 2 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και προχωράει η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των εργασιών αυτών,

• Σχολείο Κουμεϊκων: έχει εγκατασταθεί 1 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και έχουν εξασφαλισθεί 2 χώροι για την προσωρινή στέγαση των μαθητών. Επίσης έχει ανατεθεί η μελέτη αποκατάστασης και μας έχει ήδη δοθεί η προμελέτη.

• Σχολείο Λέκκας: Η αποκατάσταση του σχολείου ολοκληρώνεται άμεσα και εάν παραστεί αναγκαίο υπάρχει και η λύση για στέγαση των μαθητών στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

• Σχολείο Κοντακαίικων: έχουν τοποθετηθεί 2 κοντέινερ για 2 βάρδιες διδασκαλίας (πρωί και απόγευμα) και αναμένονται άλλες 4 αίθουσες διδασκαλίας .Η ανάθεση της μελέτης έχει δρομολογηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών.

• Πορφυριάδα Σχολή, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου: έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στον εξωτερικό χώρο , τοποθετούνται ειδικά κιγκλιδώματα και έχει δρομολογηθεί ειδική μελέτη για το συγκεκριμένο κτίριο δεδομένου ότι η Πορφυριάδα Σχολή είναι κτίριο διατηρητέο.

Τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία έχουν ελεγχθεί από την ΚΤΥΠ και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Β’ θμιας εκπαίδευσης:

• Ολοκληρώνονται οι μικροεπισκευές στο Λύκειο Μαραθοκάμπου για να συστεγασθούν για όσο καιρό χρειαστεί οι μαθητές του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου.

Στο Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου θα γίνουν εκτεταμένες επεμβάσεις τόσο στην τοιχοποιία όσο και στην στέγη του κτιρίου ενώ ταυτόχρονα προχωράει η διαδικασία της ανάθεσης της μελέτης.

• Στο Γυμνάσιο, Λύκειο και ΓΕΛ Καρλοβάσου δεν υπάρχουν προβλήματα από τον σεισμό“.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές ότι όλες εργασίες γίνονται με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, σε συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Επίσης οι δήμος αναφέρει ότι “μηχανικοί του υπουργείου έχουν επισκεφτεί τρεις φορές τις σχολικές μας μονάδες και θα μας δοθεί γραπτή ενημέρωση για όλα αυτά.

Στόχος και μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η διασφάλιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο” καταλήγουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!