Επικαιροποίησε την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το εν ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε την Παρασκευή κι αφορά και τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, θα επηρεάσουν, μεταξύ άλλων, από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν τη Δευτέρα στο βόρειο Αιγαίο και σταδιακά και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Τα παρακάτω βίντεο που λήφθηκαν την Κυριακή κατά την άφιξη του “Νήσος Κάλυμνος” στο Πυθαγόρειο είναι ενδεικτικά των ισχυρών νότιων ανέμων που επικρατούν!

Βίντεο του Πέτρου Γλεούδη:

Βίντεο του Δημήτρη Βαμβακά:

Βίντεο του Μανώλη Μανέτα:

Δείτε και φωτογραφίες του Φώτη Ζανέτη, επίσης από το Πυθαγόρειο, την Κυριακή!

Η έκτακτη προειδοποίηση καιρού (Meteoalarm.eu) για την Κυριακή και τη Δευτέρα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι:

Η πρόγνωση της Ε.Μ.Υ για την Κυριακή και τη Δευτέρα για την πόλη της Σάμου είναι (τα στιγμιότυπα λήφθηκαν στις 13/12):

Για το Πυθαγόρειο τη Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπονται τα εξής (τα στιγμιότυπα λήφθηκαν στις 13/12):

 

Η ΓΓΠΠ

Κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με όλους τους συναρμόδιους φορείς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτήριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των περιοχών που θα αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μη διασχίζετε με τα πόδια ή με όχημα για κανέναν λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανέναν λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα:

floods_new_tree_2015_out_0

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους:

anemoi_kai_kataigides_2015out_0

Έντονα καιρικά φαινόμενα:

entona_kairika_fainomena_2015_out_0

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!