Άγιος Νικόλαος Όρμου Καρλοβασίων

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου εορτάστηκε φέτος με λιτότητα στην Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, ιερούργησε κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος, όπου μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προέστη της Δοξολογίας για την εορτή του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, των οποίων εξήρε την σπουδαία προσφορά προς τα ακριτικά μας νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τρία νησιά της Μητρόπολης, τη Σάμο, την Ικαρία και υτους Φούρνους, τόσο ο Μητροπολιτικός Ναός στο Βαθύ, όσο και οι κεντρικοί Ναοί στις μεγάλες πόλεις και τα παραθαλάσσια χωριά είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Νικόλαο, 15 τον αριθμό, όπως στο Πυθαγόρειο, τον Όρμο Καρλοβασίων, τον Όρμο Μαραθοκάμπου, το Κοκκάρι, τον Άγιο Κήρυκο, τον Εύδηλο, τον Αρμενιστή, το Καρκινάγρι, τους Φούρνους κλπ.

Δυστυχώς φέτος οι ναοί του Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου κάι Όρμου Καρλοβασίων, λαβωμένοι από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, παρέμειναν κλειστοί!

Ο Άγιος Νικόλαος Κοκκαρίου ήταν άλλος ένας ναός της Σάμου που δεν λειτούργησε λόγω των ζημιών του σεισμού της 30ής Οκτωβρίου

Ας ευχηθούμε ο Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης και πολιούχος μας να πρεσβεύει στον Κύριο, ώστε γρήγορα να ανορθώσουμε τα θυσιαστήρια των Ναών μας και ως “ὁ ἐν νόσοις ἰατρός” να μας ελευθερώσει από την απειλή της επιδημίας“, αναφέρουν οι υπεύθυνοι της μητρόπολης.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!