Ανοιχτός κατά τις ώρες που δεν θα τελούνται ακολουθίες θα είναι το Σαββατοκύριακο ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Σάμου, στο πλαίσιο του εορτασμού, φέτος υπό συνθήκες υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τους υπευθύνους του, η εκκλησία θα είναι ανοιχτή το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου από 10.00 π.μ. έως 6.30 μμ και από 8.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ., ενώ την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής, από 11.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ.

“Ο Άγιος Νικόλαος ας είναι μαζί μας! Κάθε χρόνο τούτες τις μέρες ανυπομονώντας περιμέναμε το πανηγύρι του Αγίου Νικολάου, του προστάτη, πολιούχου και εφόρου μας. Φέτος η καθημερινότητά μας είναι διαφορετική. Η αβεβαιότητα κυριαρχεί και ο θάνατος ‘‘κάνει βόλτες’’ ανάμεσά μας. Παρόλα αυτά ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν όπως κάθε χρόνο, τηρώντας όμως με ακρίβεια τα υγειονομικά μέτρα”, δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Σάμου.

Στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Στο μεταξύ, συντονιστικές οδηγίες για την εορτή του Αγίου Νικολάου στο Ποτάμι Καρλόβασου την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου δίνει και ο Ιερός Ναός Γενέθλιο Του Προδρόμου Λιμένος Καρλοβασου.

Όπως αναφέρει, “με την καθημερινότητά μας να βρίσκεται σε ρυθμούς lockdown (αναστολή λειτουργίας), σας ενημερώνουμε ότι η ενορία μας συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες της πολιτείας και της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών. Για αυτό, λοιπόν, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα ψαλεί στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των Θυρών, με την παρουσία μόνο του Πάτερ μας και του διορισμένου ενοριακού μας ψάλτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα εξωκλήσια Άγιος Κωνσταντίνος Λιμάνι Καρλοβάσου, Άγιος Νικόλαος Ποτάμι Καρλοβάσου και σπήλαιο Ευαγγελίστρια Παλαιό Καρλόβασι παραμένουν ανοικτά όλο το 24ωρο για ανοικτή ατομική προσευχή!

Τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με ευλάβεια, έτσι ώστε όλοι μαζί του χρόνου να εορτάσουμε τη γιορτή του Αγίου Νικολάου μας με κάθε τιμή που του αρμόζει. Με πίστη και κουράγιο θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία και στο τέλος της θα βγούμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από κάθε άλλη φορά!”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!