Για “συκοφαντική” ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί λειτουργίας των προγραμματισμένων ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου κάνει λόγο η διοίκησή του.

Ως “απάντηση”, όπως αναφέρει, ενημερώνει τους πολίτες ότι “τα ραντεβού για τις συγκεκριμένες εξετάσεις, όπως και για όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις, για το νέο έτος, δύνανται να κλειστούν τηλεφωνικά και, σε περίπτωση μεγάλης αναμονής, για τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς θα γίνεται ειδική συνεννόηση με το αρμόδιο Τμήμα”.

Σύμφωνα με το τοπικό Νοσοκομείο, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της μεγάλης αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή, “που παρατηρήθηκε μερικές φορές λόγω φόρτου εργασίας”, προστέθηκε ένας ακόμη υπάλληλος στο Τμήμα Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων-Επειγόντων Περιστατικών και ΚΕΦΙΑΠ από την 1η Δεκεμβρίου.

Στην παρούσα φάση, όμως, υπάρχει η μείωση των προγραμματισμένων τακτικών εξωτερικών ιατρείων (ραντεβού) κατά 70%, σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Υγείας και έως ότου αυτό αλλάξει.

“Το περιστατικό που περιγράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση σφάλματος, που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στους κανόνες λειτουργίας του Ιδρύματος και αντιμετωπίσθηκε εκ των έσω” δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Νίκος Στεφανής.

Ενημερώνει, επίσης, τους πολίτες ότι κατά τη διάρκεια του 2020 πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο του νησιού συνολικά 13.833 ακτινογραφίες, 2.877 υπερηχογραφικές εξετάσεις, 2.290 αξονικές τομογραφίες, 200 μαστογραφίες, και 127 triplex αγγείων.

Τέλος, σημειώνει πως από τον Νοέμβριο του 2019, το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα ενισχύθηκε με έναν επιπλέον επικουρικό ιατρό. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει προσθήκη μιας μόνιμου ιατρού, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ τοποθέτησής της.

“Θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να κάνουν κριτική ότι πρώτα θα ήταν καλύτερο να ενημερώνονται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και μετά να βγάζουν τα συμπεράσματά τους και να μη δημιουργούν προβλήματα, βάζοντας μπροστά άλλου είδους ιδιότητες” καταλήγει ο κ. Στεφανής.