fbpx

“Φως στο τούνελ”-Δολοφονία στη Σάμο: Στα “μαλακά” ο “φίλος” του ήρωα πολέμου…

Η αυλαία στην υπόθεση του ήρωα πολέμου από τη Σάμο που “φώτισε” η εκπομπή “Φως στο τούνελ” (“Alpha”)», με την Αγγελική Νικολούλη, έπεσε την Παρασκευή, με την καταδίκη του ανθρώπου που ευθύνεται για τον θάνατό του, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγαίου, στη Σύρο.

Ο 75χρονος που είχε πλευρίσει τον 92χρονου Μιχάλη Σαρικλή παριστάνοντας τον φίλο και τον ξεζούμιζε οικονομικά, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης, και όχι αυτό της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για το οποίο είχε εξαρχής διωχθεί.

Καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια κάθειρξη, την οποία θα εκτίσει με βραχιολάκι στην οικία του, εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για τους καταδικασθέντες που είναι άνω των 70 χρόνων.

Η πλειοψηφία των δικαστών και ενόρκων αποδέχτηκε ότι ο “φίλος” κατάφερε απανωτά χτυπήματα στον 92χρονο Σαρικλή το πρωινό της 10ης Νοεμβρίου 2016 στον Κέδρο της Σάμου, όχι όμως με σκοπό να τον σκοτώσει. Ο θάνατος του ηλικιωμένου επήλθε εξ αμελείας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των γιων του θύματος Γιώργο Μπουρμά, η πολιτική αγωγή θα αιτηθεί την άσκηση έφεσης επί της αποφάσεως.

Μία ημέρα πριν, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Ελληνοκαναδού “φίλου” του Μιχάλη Σαρικλή κάνοντας εκτενή αναφορά στο “Τούνελ” και στη συμβολή του στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, εξαρχής υπήρχαν σοβαρές καθυστερήσεις και λανθασμένες ενέργειες από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σάμου. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν τρία χρόνια με τον “φίλο” του ήρωα πολέμου να κυκλοφορεί ελεύθερος και να δίνει κουράγιο στους γιους του θύματος, που αναζητούσαν τον αγνοούμενο άνθρωπό τους.

Η πίεση που άσκησε στον κατηγορούμενο η έρευνα του “Τούνελ” ανέδειξε τις αντιφάσεις του, τόνισε η εισαγγελέας. Αυτό προκάλεσε την εκ νέου κινητοποίηση της τοπικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν επιτέλους την ομολογία του δράστη.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε απορρίψει τις αιτιάσεις του κατηγορούμενου, που έκανε λόγο για ατύχημα. Όπως είπε, τα πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο του, η απόκρυψη του πτώματος και η κατ’ εξακολούθηση παραπλάνηση των Αρχών, αποδεικνύουν τον δόλο του στη διάπραξη του εγκλήματος.

Δείτε καρέ καρέ την έρευνα του “Τούνελ” για την υπόθεση.

Πηγή: anikolouli.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!