Στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και αρκετά σωματεία και φορείς του νησιού.

Όπως αναφέρει σχετικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις το Ε.Κ.Σ, “η Σάμος στη σημερινή απεργία έδωσε το μήνυμα για μέτρα προστασίας της υγεία και των δικαιωμάτων του λαού, για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% και αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό, ότι οι εργαζόμενοι δε θα αποδεχτούν το νέο αντεργατικό τερατούργημα.

Από το πρωί έγιναν συντονισμένες πολύμορφες παρεμβάσεις από το Εργατικό Κέντρο, το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σωματεία και φορείς, σε Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, στο Ειδικό Σχολείο, στη Περιφέρεια και στο Δήμο καθώς και σε πολλά σούπερ μάρκετ, στην πλατεία και στην παραλιακή της πόλης τους Βαθιού που δεκάδες καταστήματα και εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πλημμύρα που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός της 30ης Οκτώβρη.

Στάλθηκε μήνυμα και από το νησί ότι σπάμε τη σιωπή και πίσω από τη μάσκα έχουμε φωνή, τα δικαιώματα και η υγείας μας δε θα αφήσουμε να μπουν σε καραντίνα!

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις στην πόλη της Σάμου (πηγή: Ε.Κ.Σ):

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συμμετείχε και αυτός στην σημερινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση.

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας.

Εκτός από τους υγειονομικούς συμμετείχαν εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλων φορέων.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Σάμου και Πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σταμάτης Φιλιππής, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους “να συνεχίσουν τον αγώνα τους για πραγματική θωράκιση του Δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και όχι πανάκριβη αγορά υπηρεσιών“.

Επίσης κατήγγειλε την κυβέρνηση για “τα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί και την φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος με πρόσχημα την πανδημία“.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπε ο κ. Φιλιππής:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!