Να μην προβαίνουν σε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων των τελευταίων ημερών είναι μεγάλος, καλεί τους αγρότες των νησιών του νομού Σάμου, Λέσβου και Χίου  η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής αναφέρονται τα εξής:

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων αλλά και των ανέμων που θα πνέουν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπάρχει επικινδυνότητα για έναρξη πυρκαγιάς από τις εργασίες που γίνονται στην ύπαιθρο με χρήση γυμνής φλόγας.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε αγροτικές περιοχές Νησιών μας (οι οποίες έλαβαν διαστάσεις και προκλήθηκαν ζημιές σε ξένες ιδιοκτησίες) θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους αγρότες που εκτελούν εποχικές εργασίες διαχείρισης γεωργικών υπολειμμάτων, (όπως καύση υπολειμμάτων από κλαδέματα, καθαρισμός κτημάτων ενόψει της ελαιο-συλλογής, κλπ). των Νομών Λέσβου, Χίου και Σάμου ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι υπαρκτός, ενώ σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά από πρόθεση ή από αμέλεια ο υπαίτιος θα διώκεται ποινικά, σύμφωνα με άρθρα 264 και 265 του Ποινικού Κώδικα (όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019) και θα διενεργείται εις βάρος του σχετική δικογραφία, ενώ επιπρόσθετα θα υπόκειται και σε διοικητικό πρόστιμο“.

Για τη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου η πυροπροστασία είναι υπόθεση όλων μας“, καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!