Φωτογραφία αρχείου

Το “Χρυσό Μετάλλιο Τιμής” (Medalla de Honor) του Κέντρου Βυζαντινών, Νεολληνικών, και Κυπριακών Σπουδών (Centro de Estudios Bizantinos, Neogriegos y Ghipriotas) θα απονεμηθεί την 1η Δεκεμβρίου στον Σαμιώτη καθηγητή λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ Μανόλη Βαρβούνη, για το σύνολο της προσφοράς και του επιστημονικού έργου του στις νεοελληνικές σπουδές.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου θα γίνει κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο “Η λαϊκή θρησκευτικότητα στον ελληνικό κόσμο: από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη Ελλάδα” («La Religiosidad popular en el mundo griego: de la Antigüedad a la Grecia contemporánea» – XV Encuentro Científico sobre Grecia) που διοργανώνουν από 1-3 Δεκεμβρίου στην Γρανάδα της Ισπανίας διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, το Τμήμα Ελληνικής και Σλαβικής Φιλολογίας (Departamento de Filología Griega y Filología Eslava), το Μεσογειακό Κέντρο (Centro Mediterráneo) και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών (Centro de Estudios Bizantinos, Neogriegos y Chipriotas) του Πανεπιστημίου της Γρανάδα (Universidad de Granada).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση την απονομή από εδώ στις 19:00 της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου (ο κωδικός που θα ζητηθεί για την παρακολούθηση είναι 351054).

Μαζί με τον καθηγητή, Μανώλη Βαρβούνη, θα τιμηθεί και η Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κυρία Ζωή Γαβριηλίδου.

Δείτε στο πρώτο από τα δύο PDF το πρόγραμμα του συνεδρίου, και στο δεύτερο PDF τους συνδέσμους μέσω των οποίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής και το συνέδριο που θα ακολουθήσει (στις 3 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει την εργασία του ο καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης – κωδικός παρακολούθησης 873601):

Αυτή η διεθνής ακαδημαϊκή τιμή, πέρα από την επιβράβευση του επιστημονικού έργου του Καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη στον τομέα της ελληνικής Λαογραφίας, της μελέτης της λαϊκής θρησκευτικότητα και της παραδοσιακής θρησκευτικής συμπεριφοράς του λαού, αποτελεί και αναγνώριση του ερευνητικού και διδακτικού έργου που επιτελείται στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.