Έξι χρόνια τώρα, κυνηγά τρούφες στα ελληνικά βουνά. Με αφετηρία τον τόπο του, τον Πύργο της Σάμου, ο Στέλιος Μάης το ξεκίνησε αρχικά για πλάκα, συνδυάζοντας τις διακοπές του με το σκυλί του στο βουνό με την αναζήτηση βρώσιμων μανιταριών. Ώσπου είδε ότι το νέο αυτό χόμπι του μπορεί να του αποφέρει και οικονομικό όφελος.

Τον τελευταίο καιρό περιπλανήθηκε με το βανάκι του ανά τα ελληνικά όρη και πλαγιές, παρέα με τη Μπέλα, ένα laggoto romagniolo, από την Ιταλία, δύο ετών σήμερα, που εκπαίδευσε ο ίδιος ώστε να ξετρυπώνει τα μανιτάρια τα καλά, τις τρούφες!

“Κυνηγάω όλες τις εποχές σε όλα τα βουνά της χώρας, από Πελοπόννησο έως Μακεδονία. Εκεί συλλέγω όλων των ειδών τις τρούφες, και μανιτάρια εμπορικής αξίας, τα οποία είναι πολλά” λέει στο Samos Voice, άρτι αφιχθείς από άλλη μια πολυήμερη ορεινή περιπλάνησή του.

Στη Βόρεια Ελλάδα, θυμάται, είχε βρει τη μεγαλύτερη έως τρούφα του, μια καλοκαιρινή tuber aestivum, βάρους 450 γραμμαρίων!

“Κάθε εποχή συλλέγω κι από άλλο είδος, καθένα έχει και διαφορετική τιμή” εξηγεί. “Πχ μια tuber aestivum πωλείται προς 250 € το κιλό, οι ανοιξιάτικες tuber borchii 450 €, οι φθινοπωρινές tuber uncinatum από 400 έως 600 € το κιλό, μια λευκή πολύτιμη tuber magnatum από 1.000 έως 3.000 € το κιλό. Αυτές κατά βάση είναι οι τιμές στην ελληνική αγορά, αλλάζουν πάντως ανάλογα με την εποχή και τη ζήτηση” αναφέρει.

Ως μάγειρας στο επάγγελμα, ξέρει καλά πως η τρούφα δεν μαγειρεύεται, γιατί καταστρέφεται. “Την τρίβουμε πάνω από ζεστά φαγητά σε λεπτά φλέικς, ώστε να περάσουν οι υδρατμοί από τους πόρους της και να αναδείξουν τα αρώματά της. Συνδυάζεται σε συνταγές με αποξηραμένα και φρέσκα μανιτάρια, όπως σε ριζότο, κριθαρότο, ζυμαρικά, σε ψητά κρέατα και ψάρια” περιγράφει.

Καθώς τώρα επέστρεψε, ο Στέλιος έχει νόστιμες τρούφες κι άλλα μανιτάρια προς πώληση, τα στέλνει σε όλη την Ελλάδα.

Για επικοινωνία μαζί του και παραγγελίες, τον βρίσκει κανείς στο mail του: maisst950@hotmail.com, στο 6977 997629 ή και στo προφίλ του στο Facebook: Bella in Τruffleland.

Δείτε κι εσείς χαρακτηριστικές εικόνες από τις εξορμήσεις του Στέλιου και της Μπέλας, πάρτε μια γεύση από νοστιμιές!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!