Τη μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων, εξαιρουμένων των έκτακτων και επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και των μαιευτικών περιστατικών, μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας προς τις Υγειονομικές Μονάδες για το επόμενο διάστημα και μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Σάμου.

Σε ό,τι αφορά στο θεραπευτικό πρόγραμμα ασθενών με χρόνια προβλήματα, π.χ. χημειοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, θα πραγματοποιείται κανονικά, με λήψη των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης.

Όσο αφορά τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, μειώνονται κατά 70% από τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Προτεραιότητα στον προγραμματισμό των ραντεβού θα δίνεται στις περιπτώσεις μετεγχειρητικής παρακολούθησης ασθενών, καθώς και ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Παραμένει σε ισχύ η αναστολή του επισκεπτηρίου, ενώ θα υπάρχει εξαίρεση σε περιπτώσεις που ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση απειλητική για τη ζωή του και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

• Η άδεια θα αφορά ένα άτομο ανά ασθενή

• Ο επισκέπτης δεν πρέπει να έχει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχας, πυρετός, δύσπνοια)

• Ο επισκέπτης θα πρέπει να εφαρμόζει όλους τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής (υγιεινή χεριών, μάσκα προσώπου, τήρηση αποστάσεων).

Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή ότι όλα αυτά τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και παρακαλούμε για την τήρησή τους” αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!