Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου οι νέες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης του, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθεια διαχείρισης του μεταναστευτικού, με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τον νόμο 4662/20 και τη σχετική (3999/2020) ΚΥΑ.

Ειδικότερα, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου, οι δήμοι Ανατολικής Σάμου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Βόλβης, Δέλτα, Παιονίας, Χαϊδαρίου, Χίου και Ωρωπού χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό 3.059.000 ευρώ, για δημοτικά έργα που σχετίζονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Από τα χρήματα αυτά, ο δήμος Ανατολικής Σάμου θα λάβει 1.369.000 ευρώ, για αποκατάσταση και εξοπλισμό της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ), άρση κινδύνου πυρκαγιών και πολιτική προστασία και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού Σάμου, Βαθέως, Παλαιοκάστρου και Μυτιληνιών.

Στις αρχές Νοεμβρίου είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση των πρώτων εννέα δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνολικού ύψους 1,87 εκ. ευρώ, ενώ η Αρμόδια Επιτροπή του Ταμείου Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων συνεχίζει την παραλαβή και αξιολόγηση των υπόλοιπων προτάσεων που έχουν κατατεθεί από του δήμους, ώστε σύντομα να προχωρήσουν και οι χρηματοδοτήσεις νέων έργων.