Εκτενές ρεπορτάζ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός της 30ης Οκτωβρίου στη Σάμο παρουσίασε την Πέμπτη η εκπομπή “Κάθε Μέρα Ελλάδα” της ΕΡΤ3.

Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ Χάρης Ζαβουδάκης, ο οποίος μίλησε σε ζωντανή σύνδεση από το Βαθύ της Σάμου, οι κάτοικοι και οι αρχές του νησιού ανησυχούν για την αποκατάσταση των ζημιών από τον ισχυρό σεισμό και τη μετασεισμική ακολουθία.

Τα σπίτια που υπέστησαν σοβαρές ζημιές ανέρχονται στα 2.500, οι οποίες εντείνονται, λόγω των άστατων καιρικών φαινομένων.

Αρκετά από αυτά, θα υποβληθούν σε δευτεροβάθμιο έλεγχο από μηχανικούς για να κριθεί, εάν θα διορθωθούν ή θα κατεδαφιστούν.

Ο δευτεροβάθμιος αυτός έλεγχος, αναμένεται να τελειώσει μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πανουράκη, θα πρέπει να γίνει άμεσα η ενίσχυση του προσωπικού και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς και η εύρεση κατοικίας για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και διαμένουν προσωρινά σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, που μίλησε επίσης στην εκπομπή “Κάθε Μέρα Ελλάδα” της ΕΡΤ3, εξήγησε πώς ο ισχυρός σεισμός άλλαξε τη μορφολογία του νησιού σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δείτε το ρεπορτάζ για τη σεισμόπληκτη Σάμο:

Πηγή: VoreioAigaio.ERT.gr

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!