fbpx

Απεργούν στις 25 Νοεμβρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι στον Νομό Σάμου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, ημέρα που γίνεται η συνεδρίαση των πολιτικών υποθέσεων του Ειρηνοδικείου Ικαρίας, αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Νομού Σάμου, έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση και μυστική ψηφοφορία.

Όπως αναφέρουν, “έχει παρέλθει ένας χρόνος και πλέον κατά τον οποίο ο σύλλογός μας, μεταχειριζόμενος κάθε δυνατό τρόπο και μέσο, προσπάθησε να κινητοποιήσει τους υπεύθυνους, προκειμένου να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τις δικαστικές υπηρεσίες του Ν. Σάμου. Δυστυχώς όμως, οι πολυαναμενόμενες προσλήψεις προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ αντίθετα εξακολουθούμε να βιώνουμε την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις στις δικαστικές υπηρεσίες του ν. Σάμου και συνταξιοδοτήσεις που επίκεινται στο προσεχές διάστημα στην Εισαγγελία και στο Ειρηνοδικείο Σάμου, έχουν μειώσει -και αναμένεται να μειώσουν ακόμα περισσότερο- το ήδη λειψό και πρακτικά αδύνατο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των υπηρεσιών προσωπικό, παρά τη φιλότιμη και υπεράνθρωπη προσπάθειά του”.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, το τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε είναι αυτό που αφορά το Ειρηνοδικείο Ικαρίας, όπου μετά τη συνταξιοδότηση της μοναδικής δικαστικής υπαλλήλου του και την αναρρωτική άδεια της τελευταίας αποσπασμένης εκεί υπαλλήλου, πλέον το Ειρηνοδικείο Ικαρίας, που εξυπηρετεί στην ουσία δύο νησιά (Ικαρία και Φούρνοι), δεν έχει κανέναν δικαστικό υπάλληλο. Αυτό, εκτός από τα προβλήματα που δημιουργεί στην υπηρεσία της Ικαρίας, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο Ειρηνοδικείο και στο Πρωτοδικείο Σάμου, καθώς υπάλληλοι αυτών των υπηρεσιών θα πρέπει να μεταβαίνουν εκ περιτροπής στην Ικαρία για να εξυπηρετούν και τις ανάγκες του εκεί Ειρηνοδικείου, κάτι που -δεδομένων των συνθηκών- είναι αδύνατον.

“Επειδή πια έχουμε υπερβεί τα όρια αντοχής μας και η φιλοτιμία μας πλέον δεν είναι αρκετή.

Επειδή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των πολλών κενών στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Σάμου συνεχίζει να είναι δραματική.

Ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Σάμου (Σάμος και Ικαρία).

Καλούμε την κυβέρνηση, τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λύση τους” δηλώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Νομού.

Κατά την ημέρα της απεργίας θα υπάρξει το καθορισμένο από τον νόμο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα ενεργεί σύμφωνα με τις πάγιες οδηγίες της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!