Την 47η επέτειο εξέγερση του Πολυτεχνείου τίμησε την Τρίτη το Εργατικό Κέντρο Σάμου, “με μαζική συμμετοχή”.

Όπως αναφέρει, “δεκάδες αυτοκίνητα από όλο το νησί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και αγρότες, νέοι, συγκεντρώθηκαν στον χώρο έξω από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Από τη ντουντούκα διαβάστηκε το ψήφισμα καταδίκης του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της απαράδεκτης απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Έπειτα, συντεταγμένα με συνθήματα και τραγούδια, ακολούθησε αυτοκινητοπορεία στην πόλη του Καρλοβάσου, μεταφέροντας το μήνυμα ότι το Πολυτεχνείο ζει στους σημερινούς αγώνες για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, για δουλειά με δικαιώματα, για λαϊκές ελευθερίες”.

Σύμφωνα με το ΕΚΣ, στην αυτοκινητοπορεία που πραγματοποιήθηκε η διοίκηση της αστυνομίας στη Σάμο “απαγόρευσε τη χρήση ντουντούκας λόγω των μέτρων Covid, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα, αν ακουστούν συνθήματα, παρότι οι συμμετέχοντας ήταν ανά δύο και με όλα τα μέτρα προφύλαξης μέσα στα αυτοκίνητα”.

Ψήφισμα συνδικάτων

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο και άλλα τοπικά σωματεία συνυπογράφουν ψήφισμα διαμαρτυρίας “ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης στη συμβολική συγκέντρωση της Αθήνας”, ανήμερα της επετείου.

Αναλυτικά σε αυτό αναφέρουν:

“Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου, αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΤΑ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ -ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)”.

Φωτογραφίες: ΕΚΣ