fbpx

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου για την ακούσια νοσηλεία ψυχασθενών

Συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, Νίκο Στεφανή, πραγματοποίησε την Τετάρτη το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα των ψυχικά πασχόντων ατόμων, τα οποία χρήζουν ακούσιας νοσηλείας.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Ε.Α.Υ Ν. Σάμου, “η εν λόγω συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα, με διάχυτη την διάθεση εύρεσης λύσεων και από τις δύο πλευρές και αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης επισκέψεώς μας, για τον ίδιο ως άνω λόγο, στην υφυπουργό υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Η κ. υφυπουργός από την πλευρά της, τόσο στην προ ημερών μεταξύ μας συνάντηση, όσο και κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Σάμο, εισάκουσε με ενδιαφέρον τους προβληματισμούς μας επί του θέματος και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων, όπως και άμεσα έπραξε με προσωπική της πρωτοβουλία.

Ένα χρόνιο και μείζον ζήτημα, αυτό της ορθολογικής διαχείρισης των ατόμων που χρήζουν ακούσιας νοσηλείας, δείχνει να βρίσκει επιτέλους λύση, μετά από τις διαρκείς, επίμονες και τις στοχευμένες ενέργειες μας σαν Ένωση.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν το αυτονόητο, δηλαδή οι ψυχικά ασθενείς να αντιμετωπίζονται εξαρχής ως ασθενείς εντός των δομών υγείας και όχι ως επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, παραμένοντας επί ημέρες στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε περιπτώσεις ψυχικά ασθενών ατόμων, αυτά παρέμειναν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, μέχρι και την μεταγωγή τους σε ψυχιατρικό ίδρυμα της Αθήνας.

Αποτελεί κεκτημένο και σύναμα υποχρέωση όλων μας η διαφύλαξή αυτού του διαδικαστικού, εν αναμονή και του υπό ψήφιση νέου σχετικού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο σύμφωνα με τις υποσχέσεις, θα διορθώσει πολλά ακόμα από τα κακώς κείμενα“.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!