Την ανάγκη άμεσης στήριξης από την κυβέρνηση των σεισμόπληκτων της Σάμου τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, κι ο αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όπως σημειώνουν, “ο πρόσφατος σεισμός που έπληξε κύρια το νησί της Σάμου είχε δυσμενέστατες συνέπειες για τους κατοίκους του νησιού. Προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και λοιπά κτίρια, συνέπειες οι οποίες επιδεινώνονται εκθετικά από το εν εξελίξει έξαρση της πανδημίας και την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Σημειώνεται ότι πολλά κτίρια εκκενώθηκαν με απόφαση των τοπικών δήμων και ότι περίπου 400 κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, καθώς 2.100 κτίρια έχουν κριθεί ως σήμερα προσωρινά ακατάλληλα”.

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, “η μέχρι τώρα ανταπόκριση της κυβέρνησης στις πολλαπλές και επείγουσες ανάγκες της πληγείσας τοπικής κοινωνίας είναι πρόδηλα ελλειμματική. Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στις 9/11/20 είναι σαφώς ανεπαρκή, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν απαντούν στις άμεσες, επείγουσες βιοτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι και επαγγελματίες”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί “απόλυτη ανάγκη την επιτάχυνση των διαδικασιών άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων. Παράλληλα, η κυβέρνηση οφείλει να χορηγήσει άμεσα μια πρόσθετη, εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους σεισμόπληκτους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν με στοιχειώδη επάρκεια στις επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες τους”.

Για την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!