Στον χορό των Ρίχτερ κινείται η Σάμος, αφού μετά τον μεγάλο σεισμό της 30ής Οκτωβρίου συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στο νησί.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, ο Γιώργος Στάντζος, δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, σημείωσε ότι οι κάτοικοι διατηρούν την ψυχραιμία τους.

“Οι Σαμιώτες παλεύουν το μεταναστευτικό, τον Covid-19 και τους σεισμούς αυτή τη στιγμή”.

Λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός, αρκετές από τις υπηρεσίες του δήμου στεγάζονται πλέον σε σκηνές, ενώ τα σχολεία του νησιού παραμένουν κλειστά έως και τις 20 του μήνα, λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας.

“Τα σχολεία έχουν μεγάλο πρόβλημα. Κάποιες σχολικές μονάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αναζητούμε χώρους και τρόπους προκειμένου να υπάρξει επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων” είπε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στη χθεσινή νέα φωτιά στο ΚΥΤ, τόνισε ότι πρόκειται για εμπρησμό και ζήτησε εκ νέου από την κυβέρνηση να απομακρύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη Σάμο.

“Αυτό που θέλουμε είναι κάτι που μπορεί να κάνει άμεσα η κυβέρνηση. Να απομακρύνει από το νησί τούς γύρω στους 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Μετά τον μεγάλο σεισμό έχουμε δύο πυρκαγιές, οι οποίες είναι και οι δύο από εμπρησμό” επισήμανε με έμφαση.

Το Mega στέκεται στο πλευρό των σεισμοπαθών της Σάμου με ειδικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα έτσι ώστε να στηριχθεί το νησί που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του.

Πηγή: Mega

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!