Περιοδείες στο Πυθαγόρειο, στους Μανωλάτες, στην Άμπελο και στον Άγιο Κωνσταντίνο πραγματοποίησαν την Παρασκευή και την Κυριακή κλιμάκια του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Τζίχα.

Στο Πυθαγόρειο παρατήρησαν σοβαρές ζημιές που υπάρχουν στο λιμάνι, στην προκυμαία του οποίου υπάρχουν ρωγμές και επικίνδυνα σημεία που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Σημαντικές ζημιές ακόμη έχει το εξωτερικό τείχος του Κάστρου, η εκκλησία της Μεταμόρφωσης και αρκετά σπίτια.

Στα χωριά Μανωλάτες, Άγιο Κωνσταντίνο και Άμπελο ζημιές εντοπίζονται σε σπίτια, ενώ σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζουν ο προσήνεμος μόλος του Αγίου Κωνσταντίνου και η εκκλησία του χωριού με πτώση του καμπαναριού και μεγάλες ρωγμές στην τοιχοποιία.

Δέκα μέρες μετά το σεισμό, κλειστός παραμένει ο εθνικός δρόμος Βαθέος – Καρλοβάσου στα Αυλάκια, εξαιτίας των κατολισθήσεων.

Τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπείες της Τ.Ε. Σάμου επισκέφθηκαν τα χωριά των Κονταίικων, της Υδρούσσας και του Πλατάνου καθώς και γειτονιές στο Καρλόβασι.

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις θέσεις του ΚΚΕ για άμεσα μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού, για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, για την προστασία εργαζομένων και επαγγελματιών.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοδεία των στελεχών του ΚΚΕ σε χωριά της Σάμου:

Πυθαγόρειο:

Άγιος Κωνσταντίνος:

Μανωλάτες:

Άμπελος:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!