Το πανελλαδικό lockdown κατά της πανδημίας του κορονοϊού θα ισχύει και στη Σάμο, αλλά με εξαιρέσεις, τόνισε σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι εξαιρέσεις που αφορούν αποκλειστικά τη Σάμο είναι οι εξής:

  • Η μετακίνηση των κατοίκων του νησιού θα γίνεται χωρίς αποστολή SMS στον αριθμό 13033.
  • Λόγω ειδικών συνθηκών, στη Σάμο θα λειτουργεί κανονικά το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο, αλλά μόνο για επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις επισκευές κατοικιών, επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανάφερε επί λέξει για τη Σάμο και την Καρδίτσα: “Θα ήθελα να διευκρινίσω τι ακριβώς θα ισχύσει για τη Σάμο και την Καρδίτσα, περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, για τη Σάμο και μόνο δεν ισχύει η υποχρέωση αποστολής sms για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Επίσης τόσο στη Σάμο- χωρίς sms- όσο και στην Καρδίτσα- με χρήση όμως sms- λόγω ειδικών συνθηκών που επιβάλλουν οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές, κανονικά λειτουργεί τόσο το λιανεμπόριο όσο και το χονδρεμπόριο που σχετίζεται με τις επισκευές κατοικιών, επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων“.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, είχε δηλώσει χθες ότι η Σάμος θα εξαιρεθεί από το πανελλαδικό lockdown.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!