Με τον υπουργό τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Σάμου, Εμμανουήλ Βαλής, προκειμένου ο υπουργός να ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση του νησιού ύστερα από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ καθώς και για την κατάσταση των ξενοδοχείων και των ζημιών που αυτά έχουν υποστεί.

Τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι ύστερα από τα επανειλημμένα πλήγματα λόγω του μεταναστευτικού, της επιδημίας COVID- 19 και του σεισμού ο τουρισμός στο νησί χρειάζεται άμεση ενίσχυση προκείμενου να παραμείνει βιώσιμος.

Συνεπώς συζητήθηκαν τρόποι προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό. Τέθηκε έτσι το ζήτημα να υπάρξουν απευθείας πτήσεις προς την Σάμο από τις ευρωπαϊκές χώρες για την περίοδο του 2021 και με ποιον τρόπο μπορούν να επιδοτηθούν και για τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τονίστηκε επίσης οτι η ενεργή παρουσία του νησιού στις εκθέσεις είναι απαραίτητη εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν λόγω των μέτρων ασφάλειας του COVID-19.

Στην συνέχεια των επαφών της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου σήμερα αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης με τον γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Το υπουργείο Τουρισμού

Από την πλευρά του, το υπουργείο Τουρισμού αναφέρει πως ο υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε στον κ. Βαλή την πρόθεση να συνδράμει τους επαγγελματίες του κλάδου και ευρύτερα την τοπική κοινωνία της Σάμου. Ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε για την έμπρακτη βοήθεια και στήριξη στην τουριστική οικονομία του νησιού, το οποίο έχει υποστεί αλλεπάλληλα και σοβαρά πλήγματα το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναζωογόνησης της τουριστικής κίνησης προς τη Σάμο, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η ένταξη πτήσεων από και προς το εξωτερικό, απευθείας από το αεροδρόμιο του νησιού. Ο υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε επίσης ότι οι επαφές με τους ανθρώπους του τουρισμού της Σάμου θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι “ως Υπουργείο Τουρισμού αλλά και ως άνθρωποι, βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην κοινωνία και στους επαγγελματίες της Σάμου. Το τελευταίο διάστημα το νησί έχει υποστεί τουλάχιστον τρεις, πολύ σκληρές δοκιμασίες: Το μεταναστευτικό, την επιδημία του κορωνοϊού και πριν από λίγα 24ωρα τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Πέρα από οτιδήποτε άλλο επιβάλλει σήμερα η έκτακτη κατάσταση, ο τουρισμός στη Σάμο χρειάζεται άμεση ενίσχυση έτσι ώστε να παραμείνει βιώσιμος. Με τον κ. Βαλή ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος από το 2021 και εξής. Μιλήσαμε για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σάμου με την Ευρώπη, καθώς και για την ανάγκη εκπροσώπησης του νησιού πιο έντονα και πιο συστηματικά στις διεθνείς εκθέσεις του τουριστικού κλάδου – όταν αυτές αρχίσουν να διοργανώνονται και πάλι. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η συμπαράστασή μας στη Σάμο είναι δεδομένη και αμέριστη”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!