Στον κόλπο Βαθέος, στη θάλασσα, απλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης η ελληνική σημαία, μεγάλου μεγέθους, 104 τετραγωνικών μέτρων, πιθανότατα η μεγαλύτερη σήμερα στη χώρα!

Φωτογραφία: Δήμος Ανατ. Σάμου-Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Με αυτόν τον τρόπο τίμησαν τη σημερινή εθνική επέτειο, 80 χρόνια μετά το έπος του 1940, οι δύτες αυτόνομης κατάδυσης του Λιμεναρχείου Σάμου και του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, σε μια δράση υπό την οργανωτική υποστήριξη του δήμου Ανατολικής Σάμου, η οποία έτυχε ευρείας προβολής.

Φωτογραφία: Δήμος Ανατ. Σάμου-Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου
Φωτογραφία: Δήμος Ανατ. Σάμου-Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Η πρωτοβουλία εντάχθηκε στο διαφορετικό φέτος πλαίσιο εορτασμού, που λόγω των  υγειονομικών συνθηκών, δεν περιλάμβανε στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο με τους αυτοδύτες της Σάμου να απλώνουν την πελώρια ελληνική σημαία στο νερό και να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο!

Βίντεο της Reeldrone

Βίντεο του Στέλιου Δεμερτζή

Βίντεο του Κώστα Σπέη

Βίντεο του Άρη Ηλιάδη

Βίντεο της Δέσποινας Καραγιάννη

 

Δείτε επίσης φωτογραφίες του Στέλιου Δεμερτζή, του Κώστα Σπέη και του Κώστα Αμυρσώνη από το επετειακό αυτό δρώμενο στο λιμάνι της Σάμου:

Φωτογραφίες του Στέλιου Δεμερτζή

Φωτογραφίες του Κώστα Σπέη

Φωτογραφίες του Κώστα Αμυρσώνη:

Τιμώντας τη σημερινή επέτειο, ζεύγη μαχητικών F-16 πέταξαν πάνω και από τη Σάμο, όπου βρέθηκε και παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ και στην πόλη της Σάμου έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων από τους τοπικούς φορείς.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!