fbpx

Διαμαρτυρία για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Φούρνων με Σάμο και Ικαρία

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων – Κορσεών, απευθυνόμενη σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απομάκρυνση του πλοίου “Μεγαλόχαρη” από τη γραμμή που συνδέει τα νησιά των Φούρνων με τα υπόλοιπα νησιά του νομού Σάμου.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, “η πλοιοκτήτρια εταιρεία “ΣΙ ΤΖΕΜ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” του κ. Γαλανού, έχει προβεί σε ακινησία του πλοίου “Ε/Γ-Ο/Γ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Ν.Π.12577”, λόγω ετήσιας συντήρησης και δεξαμενισμού του πλοίου έως 31/10/2020.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι για το ΕΑΝ & ΠΟΤΕ θα αντικατασταθεί το πλοίο, γι’ αυτήν τη δρομολογιακή γραμμή, όπως ορίζεται και από τη σύμβαση με ΑΔΑ:9ΥΒ94653ΠΩ-Π3Υ, καθώς και από τις διευκρινίσεις που δίνονται από τον υπουργό κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη σε έγγραφο του με Αριθ. Πρωτ: 2252.3.6/77045/19 «…σε κάθε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης των δρομολογίων για οποιοδήποτε λόγο του προσφερόμενου για την συμμετοχή στον διαγωνισμό πλοίου κατά την διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου θα αντικαθίσταται με άλλο συγκεκριμένο πλοίο αναλόγων προσόντων (το οποίο θα κατονομάζεται…)“.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης προσθέτουν τα εξής: “η μετακίνηση των συμπατριωτών μας, στα νησιά Ικαρίας και Σάμου είναι ζωτικής σημασίας, καθώς στους Φούρνους δεν υπάρχει δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και το συγκεκριμένο πλοίο εκτελεί χρέη ΕΚΑΒ. Μετακινούνται εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί της Θύμαινας.

Ο εφοδιασμός των προϊόντων στην τοπική αγορά γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την Ικαρία και τη Σάμο.

Μέχρι σήμερα, παρά τις διαδόσεις ότι θα εξυπηρετεί θαλάσσιο ταξί, την τοπική δρομολογιακή γραμμή, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια, δεν εξυπηρετείται ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ.

Σας καλούμαι να αναλογιστείτε την ευθύνη του Υπουργείου σας γι’ αυτή την εξέλιξη.

Αναμένουμε ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τις ενέργειες σας, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή σύνδεση των νησιών μας, με τα νησιά της διοικητικής μας περιφέρειας“.

Πηγή: VoreioAigaio.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!