“Ο κύριος Μηταράκης, σε ένα κρεσέντο αντί-Νησιωτικότητας, βάζει σε κίνδυνο τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, που φιλοξενούν πρόσφυγες” δηλώνει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως σημειώνει, “με μια δήλωση που δεν αντιστοιχεί στον πραγματικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, μόνο και μόνο για να στηρίξει τις ανερμάτιστες πολιτικές της κυβέρνησης, δηλώνει ότι πρέπει να τεθεί σε αμφισβήτηση ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ.

Του υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι τα νησιά σήμερα έχουν πάνω από 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, περισσότερο δηλαδή πληθυσμό από τους 17.000 περίπου, που εμείς παραδώσαμε το καλοκαίρι του 2019. Του υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο ίδιος και οι βουλευτές της ΝΔ εξελέγησαν στα νησιά με την υπόσχεση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τώρα αμφισβητούν ακόμη και αυτή την αναγκαιότητα.

Ας αφήσουν τα γελοία και επικίνδυνα ψέματα για τα νησιά και ας ασχοληθούν με αυτό που θα έπρεπε να κάνουν: την αποσυμφόρηση των νησιών και τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά” αναφέρει ο κ. Σαντορινιός.

Απάντηση Μηταράκη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαντορινιού, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε πως “αντί ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός να προσπαθεί να εντυπωσιάζει με τις δηλώσεις του, ας δει τη διάταξη που ο ίδιος ψήφισε. Και να θυμάται πάντα ότι το νησιωτικό ΦΠΑ στη χώρα μας καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, είχε συμφωνήσει την κατάργηση με τους θεσμούς πριν το δημοψήφισμα του 2015. Η ισχύουσα διάταξη συνδέει τη διατήρηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά με τη διατήρηση υπεράριθμων προσφύγων, μία καθόλα λανθασμένη ενέργεια. Ας μην κάνει ότι δεν θυμάται αυτός και η παράταξή του”.

Ο υπουργός υπενθύμισε και το ΦΕΚ με τη σχετική ΠΝΠ.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!