Ανακοίνωση με αφορμή πρόσφατη δήλωση του βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη, σχετικά με την αλλαγή επίπεδου υγειονομικής ασφάλειας της Σάμου (από 3 σε 2) εξέδωσε Νομαρχιακή επιτροπή Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο υπεύθυνοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο νησί αναφέρουν αναλυτικά για το θέμα:

Το ότι η Σάμος άλλαξε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας (από 3 σε 2) ήταν κάτι που μας χαροποίησε και ανακούφισε όλους, αφού αυτό που θέλουμε όλοι είναι η επιστροφή όσο γίνεται στην κανονικότητα και την ασφάλεια όλων των κατοίκων του νησιού.

Εκείνο όμως που μας εντυπωσίασε ήταν η δήλωση του βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη, ο οποίος σε ραδιοφωνική εκπομπή ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι με την δικιά του παρέμβαση η Σάμος άλλαξε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας, με το επιχείρημα, ότι συνέβαλε “στην επιτάχυνση του χρόνου, του λανθάνοντος χρόνου”, γιατί όπως ξέρετε είπε στον δημοσιογράφο “υπάρχει πάντα μία αδράνεια”.

Από αυτή του τη δήλωση προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

– Μήπως η κυβέρνηση και ο βουλευτής μας θεωρούν ιθαγενείς της Αμερικής όπου μας προσφέρουν χάντρες – καθρεφτάκια και ότι εμείς πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν;

– Τελικά η απόφαση η όποια απόφαση κάθε φορά για το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας παίρνεται με επιστημονικά δεδομένα ή με τις παρεμβάσεις πολιτικάντηδων για ψηφοθηρικούς λόγους για να βγαίνουν και να κομπάζουν με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η υγειονομική ασφάλεια, στα ΜΜΕ, για μια απόφαση, η οποία θα πρέπει να κρίνεται και να παίρνεται αποκλειστικά και μόνο με επιστημονικά κριτήρια;

Αυτή η κυβέρνηση δια στόματος του Βουλευτή της κυρίου Στεφανάδη ο οποίος μίλησε για “αδράνεια” ως κάτι φυσικό, είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη για την υγειονομική ασφάλεια των ελλήνων πολιτών.

Μετά και το τέλος του επιχειρήματος (ευτυχώς που είναι κυβέρνηση η ΝΔ, ευτυχώς που έχουμε πρωθυπουργό τον Μωυσή) και την κοινή παραδοχή , ότι η πανδημία έχει ξεφύγει (τα κρούσματα πλέον είναι κοντά στα (1000) και οι νεκροί αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς)“.

Απαιτούμε από τον βουλευτή και την κυβέρνηση να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα πριν είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας” καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου.