Φωτογραφία του Νίκου Αναστασίου

Για την εξέλιξη των έργων στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών Σάμου ενημερώνει τους κατοίκους του χωριού το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μυτιληνιών, Σταύρος Τραγάνης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά ο κ. Τραγάνης στην ομάδα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών στο facebook, “ένα ευχάριστο είναι ότι έχει υποβληθεί πρόταση από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και μετά από ονομαστική πρόσκληση στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ αναμένεται η ένταξη για την κατασκευή αγωγού για τη μεταφορά των λυμάτων από τους Μυτιληνιούς προς την Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Χώρας. ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε γίνει χθες αντί να καταλήγουν στα ρέματά μας.

Όλοι καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα αυτού του έργου και πόσο θα συνεισφέρει στο περιβάλλον. Εν καιρώ θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Φέτος για την Αγροτική οδοποιία έχει δεσμευτεί το ποσό των 160 χιλιάδων ευρώ για συντήρηση των κεντρικών δρόμων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλες 15 χιλιάδες ευρώ για τη χαρτογράφηση αυτών …κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε.

Πλέον με τα σύγχρονα μέσα που υπάρχουν η καταγραφή των δρόμων είναι η πρώτη προτεραιότητα και θα συμβάλει στη μελλοντική συντήρηση και επισκευή καθώς Θα υπάρχει καταγεγραμμένο το συνολικό μήκος, θα συμβάλει στην ασφαλή περιήγηση και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια, δράση και μελέτη γίνει.

Έχει γίνει υποβολή πρότασης από τον Δήμο στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” για την αντικατάσταση της στάσης των λεωφορείων με μία πιο σύγχρονη και ασφαλή κατασκευή.

Μέσω προγράμματος Leader έχει εγκριθεί η δημοπράτηση για τσιμεντοστρώσεις σε σημεία που η πρόσβαση είναι δύσκολη και χρήζει άμεσης επέμβασης σε όλες τις κοινότητες του δήμου.

Σε παρόμοια πρόταση η δημιουργία σημείου πρασίνου- γωνιά ανακύκλωσης στο χώρο απέναντι από το πυροσβεστικό κλιμάκιο. Η μελέτη θα εκπονηθεί από μηχανικό του δήμου. ελπίζουμε να δώσει μία άλλη όψη στον παρακείμενο χώρο

Μέσα στο έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων προβλέπονται και εργασίες στο γήπεδο “Βασίλειος Καλυμνιός”. οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του τεχνητού τάπητα και τη συντήρηση του υποστρώματος για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων αλλά και των προπονήσεων, την κατασκευή λυόμενων μεταλλικών κερκίδων καθώς και WC για τους φιλάθλους, λεπτομέρειες σε μετέπειτα ανακοίνωση.

Εν αναμονή του εργολάβου που θα αναλάβει την αποπεράτωση αντικατάστασης και επιδιόρθωσης του δικτύου ύδρευσης. Ας ευχηθούμε να αναλάβει και να τα βγάλει εις πέρας ώστε να σταματήσει να ταλαιπωρείται ολόκληρο το χωριό. Όλη η διαδικασία έκπτωσης του απερχόμενου εργολάβου ήταν χρονοβόρα και τώρα βρισκόμαστε στη φάση πρόσκλησης του επόμενου μειοδότη ανάδοχου. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει το έργο καθώς έχουν αρνηθεί ήδη δύο!

Αυτές τις μέρες τελειώνουν και οι τελευταίες εργασίες στο ιατρείο και αναμένουμε να μεταφερθεί στον ανακαινισμένο πλέον χώρο. Όλες οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία και υπαλλήλους του δήμου.

Το μηχάνημα της περιφέρειας αυτές τις ημέρες ήταν στα μέρη μας και έκανε αποψίλωση στα πλαϊνά του δρόμου στον Μεσόκαμπο και γύρω από το χωριό.

Επίσης πριν λίγες μέρες συνεργεία του δήμου αποψίλωσαν και καθάρισαν σημεία στο ρέμα της Αγίας Ματρώνας και στους γύρω περιφερειακούς δρόμους προς αναζήτηση σημείων (δύο σημεία συγκεκριμένα) τα οποία θα μπουν ταΐστρες για τα αδέσποτα ζωάκια κυκλοφορούν στο χωριό μας.

Θα ακολουθήσει δημοσκόπηση εδώ στην ομάδα ώστε να καταφέρουμε να βρούμε το καλύτερο και ασφαλέστερο σημείο.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων.

Από το Δήμο γίνονται ενέργειες για την εξεύρεση οικοπέδου με σκοπό την ανέγερση νηπιαγωγείου.

Στη Χώρα έγινε διάθεση οικοπέδου από τον Στρατό (πρώην στρατόπεδο Καρλοβασίτη), ελπίζουμε το ίδιο να μπορέσει να γίνει και στο χωριό μας για ένα τόσο σημαντικό και πλέον απαραίτητο έργο.

Τελείωσε η αντικατάσταση των πατωμάτων στο δημοτικό σχολείο (το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση) σε εξέλιξη είναι η αντικατάσταση των φωτιστικών στις αίθουσες – εργασίες Συντήρησης έγιναν στο λεβητοστάσιο και τον προαύλιο χώρο.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιληνιών, τόσο για τις εθελοντικές εργασίες που προσέφεραν όσο και για τις δωρεές από επαγγελματίες του χωριού για την εξ ολοκλήρου ανακαίνιση των τουαλετών.

Μικροεπεμβάσεις έγιναν και στο νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά .

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε σημεία του κεντρικού δρόμου τα οποία έχουν υποστεί καθίζηση Καθώς και ότι συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε δρόμους μέσα στο χωριό οι οποίοι χρήζουν επισκευή (σήμερα αποπερατώθηκε το σημείο στους Αγ. Αναργύρους).

Όσον αφορά την αναβάθμιση της παιδικής χαράς Αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του εργολάβου καθώς Έχει αναλάβει όλες τις παιδικές χαρές του δήμου (δυστυχώς έχει μείνει λίγο πίσω αλλά ας σκεφτούμε ότι ανακαινίζονται όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου) .

Το καλοκαίρι πέρασε …ένα καλοκαίρι με πολλά προβλήματα κυρίως στον τομέα της ύδρευσης …

Παρά τα προβλήματα όμως βλέπουμε ότι κάθε μέρα κάτι διορθώνεται Κάτι πάει καλύτερα κάτι δρομολογείται… οι προκλήσεις κάθε μέρα πολλές… αντιμετωπίζονται και προχωράμε με υπομονή και καλή θέληση …

Βλέπουμε έμπρακτα πλέον την στήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο χωριό μας, ακόμα και όσο κάποιοι ακόμη αρνούνται να συνεργαστούν”

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!