Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Κύφαντα το μυθιστόρημα με τίτλο “Παγωμένο νερό”, το νέο βιβλίο της εκπαιδευτικού και βραβευμένης συγγραφέως που ζει και δημιουργεί στη Σάμο, Έλενας Χουσνή.

Η ίδια αναφέρει για το βιβλίο της, με αφορμή την αποκάλυψη του εξωφύλλου του, τα εξής:

Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα.

Με ένα κείμενο, μια νουβέλα, που δεν είναι μόνο ένα διαφορετικό συγγραφικό μονοπάτι, αλλά και μια ιστορία που ξεκινά από τα 15 μου όταν πρώτη φορά – ακολούθησαν δεκάδες- διάβασα την «Αντιγόνη» και την ερωτεύτηκα.

Τώρα, δεκαετίες αργότερα, το “Παγωμένο Νερό”, με εκκίνηση το τότε αλλά διαφορετικό τερματισμό, έρχεται σε λίγες μέρες στα βιβλιοπωλεία.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ για το υπέροχο σκίτσο του εξωφύλλου στο Χρήστο Κουτσουρά που διάβασε το κείμενο και το έντυσε με εικόνες. Δύσκολο εξαιρετικά να ξεχωρίσω μία!

Χρήστο, δεν φτάνουν τα ευχαριστώ για το ταλέντο, την θετική σου διάθεση και την αγάπη σου για το “Παγωμένο Νερό”.

Κι ένα δεύτερο τεράστιο ευχαριστώ στην Κέλλυ Κρητικού που μιλά για το βιβλίο με έναν τρόπο που με συγκινεί αφάνταστα.

Γι` αυτό και αφήνω τα δικά της λόγια να συντροφεύσουν το εξώφυλλο:

“Με το βλέμμα στραμμένο στην ισχύ των άγραφων νόμων, που ξεπροβάλλει με ορμή μέσα από την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη”, η Έλενα Χουσνή δοκιμάζει τις συγγραφικές και συναισθηματικές της αντοχές σε μια νουβέλα που έχει στον πυρήνα της τη γυναικεία ύπαρξη και τους δεσμούς αγάπης.

Χωρίς αναισθητικό και με ωμότητα, οι λέξεις θεριεύουν και θρομβώνουν τον αέρα, στήνουν στον τοίχο στερεότυπα, εκφράζουν τη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου και ισορροπούν ανάμεσα στο ανθρώπινο μεγαλείο και στην ανθρώπινη αθλιότητα.

Δύο γυναίκες, ένας πατέρας, ένα βάζο με λουλούδια, ένας δισταγμός, φόβος και μετά οδύνη, πόνος, αίμα.

Μέσα σε λίγες σελίδες, η λυρική πένα της συγγραφέως μεταμορφώνεται σε ύαινα και επιτίθεται στον τυχοδιωκτισμό, στις αρρωστημένες ορέξεις, στη χειραγώγηση των ψυχών, στην εξουσία του αρσενικού, στα κλειστά στόματα μπροστά στο φόβο της διαπόμπευσης και της ντροπής.

Άλλοτε με πρωτοπρόσωπη και άλλοτε με τριτοπρόσωπη αφήγηση, οι δύο πρωταγωνίστριες αποκαλύπτουν τις μύχιες επιθυμίες και σκέψεις τους και μπαίνουν στην αρένα της ενοχής, της συντριβής, της λύτρωσης.

Το ηθικό μεγαλείο και η αυτοθυσία κρατούν σφιχτά τα γκέμια της πλοκής και αναδεικνύουν το ψυχικό σθένος και την ανάγκη για δικαίωση με όποιο κόστος, προσμένοντας την κάθαρση του τάφου.

Προσμένοντας το “Παγωμένο νερό” που θα εξαγνίσει αμαρτίες και ενοχές.

Για πάντα.

Kέλλυ Κρητικού
Εκπαιδευτικός- Δημοσιογράφος”

Λίγα λόγια για την συγγραφέα Έλενα Χουσνή

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες “Έθνος” και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου, ενώ σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου.

Το 2012 το μυθιστόρημά της “Άλικο σαν το… Αίμα” έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο “Στα άδυτα… των δυτών” από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η “Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας“, το 2017 “Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα”, το 2018 οι Καταραμένες Πολιτείες“, και το 2019 το “Κλίμακα F“, όλα από τις εκδόσεις Κύφαντα.

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!