Το πρόγραμμα εορτασμού και σημαιοστολισμού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ανακοίνωσε ο Δήμος Δυτικής Σάμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής:

1.Γενικός σημαιοστολισμός καταστημάτων, υπηρεσιών και οικιών από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.

3. Πανηγυρικός διάκοσμος οδών και πλατειών από τον δήμο καθώς και των σχολείων όλων των βαθμίδων με την μέριμνα των διευθυντών τους.

Σημειώνεται ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28 Οκτωβρίου.

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

Ώρα 07:30: Κωδωνοκρουσίες.

Ώρα 09:00: Έπαρση της Σημαίας στο ηρώο της πόλης.

Ώρα 10:15: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκφώνηση πανηγυρικού από την Ελευθερία Καλωσύνη, φιλόλογο, καθηγήτρια του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης.

Κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, από τον πρόεδρο Τ.Κ. Καρλοβασίων , από τον διοικητή 649 Τ.Ε, από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, από τη λιμενάρχη, από τον διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου, από τον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου  Αιγαίου, από αντιπροσωπεία μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπροσωπεία μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 16:15: Υποστολή της Σημαίας.

Επιπροσθέτως, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η φετινή δοξολογία και κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους δημόσιας υγείας, και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη από τους περσινούς εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου στο Καρλόβασι