Στους υπουργούς Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο, και Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, απευθύνονται με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Χήτας, σχετικά με τους υδάτινους πόρους σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με ανησυχίες κατοίκων της Σάμου και της Ικαρίας, “επιτακτική ανάγκη επιβάλλει τη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων των νησιών αυτών, από τις πηγές ως τη μεταφορά και διάθεσή τους, τόσο για ύδρευση, όσο και για άρδευση. Σε καθεστώς συνεργασίας οι Δήμοι Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων μπορούν, μέσω παραγωγικών δράσεων αξιοποίησης και διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού των εν λόγω νησιών, υπόγειου ή επιφανειακού, να προβούν σε επιπλέον εντοπισμούς, καταγραφές, αξιολογήσεις και ενδεχομένως συμπληρώσεις των υπαρχόντων υδάτινων πόρων. Οι προαναφερόμενοι Δήμοι, επίσης, χρήζουν χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να κατασκευαστούν λιμνοδεξαμενές, μικρά φράγματα, φράγματα ανάσχεσης, μαστεύσεις και έργα εμπλουτισμού των υδροφόρων οριζόντων, καθώς και προκειμένου να διεξαχθούν έργα βελτίωσης των εξωτερικών και εσωτερικών σχετικών δικτύων σωληνώσεων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη πρωτοβουλία, ώστε η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι Κορσεών να δημιουργήσουν Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) ανά Δήμο ή και ανά δίκτυο Δήμων, που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την προστασία, την επίβλεψη, τον προγραμματισμό και τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων αλλά και των υγρών αποβλήτων των εν λόγω νησιών;”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!