Τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με το airsoft, ένα σύγχρονο σπορ προσομείωσης μάχης, έχουν τα μέλη της μη κερδοσκοπικής ομάδας – δράσης Venom Airsoft Team στη Σάμο.

Η ομάδα αποτελείται από μια παρέα φίλων που διασκεδάζουν κάθε Κυριακή σε διάφορα κατάλληλα μέρη του νησιού.

Δείτε δύο βίντεο που ετοίμασε η ομάδα Venom Airsoft Team με πληροφορίες για το άθλημα και αγώνες στη Σάμο και στη συνέχεια σκηνές από πρόσφατους αγώνες στο νησί!

Τι είναι το Airsoft

Το Airsoft είναι ένα σύγχρονο σπορ που προσομοιώνει την μάχη, ένα hobby στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα, τα οποία λειτουργούν με μπαταρία η ελατήριο, και εκτοξεύουν μικρές σφαιρικές πλαστικές μπίλιες. Οι συμμετέχοντες συχνά χρησιμοποιούν διαφορετικά όπλα, τα οποία είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οπτικά να προσομοιώνουν τα αληθινά καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και αληθοφάνειας. Οι συμμετέχοντες επίσης χρησιμοποιούν αξεσουάρ και ρουχισμό που θα τους δώσουν τακτικό πλεονέκτημα ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκονται (δασός, πεδιάδα, κτίρια κτλ). Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει άνθιση του αθλήματος αυτού στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη.

Το Airsoft αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία προς το τέλος του 1970, για να παρέχει μια εναλλακτική λύση σε λάτρεις όπλων επειδή οι τοπικοί νόμοι απαγόρευαν την κατοχή – εκπαίδευση και χρήση οπλών. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην παραγωγή των ακριβών αντιγράφων (replicas) των αληθινών όπλων. Αντίθετα το Paint Ball αναπτύχθηκε στην Αμερική το 1981 ως παραλλαγή του «tag it» με την χρήση χρώματος. Αντίθετα με το Airsoft, τα όπλα του Paint Ball δεν δίνουν έμφαση στην αληθοφάνεια, αλλά στην λειτουργικότητα. Το PaintBall κέρδισε περισσότερη δημοτικότητα στην Αμερική, ενώ είναι σχεδόν ανύπαρκτο στην Ανατολική Ασία.

Μέθοδοι παιχνιδιού Airsoft

Οι παίκτες των παιχνιδιών Airsoft συναντιόνται σε διάφορα πεδία, όπως κτήρια, δάση, και στις χώρες στις οποίες υπάρχει σχετική νομοθεσία, σε χώρους χαρακτηρισμένους ως Πιστές Airsoft. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και σενάρια παιχνιδιού, όπως Γενικές Αψιμαχίες (Team Deathmatch), Υπεράσπιση σημείου (King of the hill), Κατάληψη σημείου (Capture the flag) και άλλα. Επίσης υπάρχουν προσομοιώσεις στρατιωτικών σεναρίων (Abuse – Patrol – Sniper ops). Επίσης υπάρχουν σενάρια MilSim που θα εξηγηθούν παρακάτω. Ο γενικός σκοπός είναι να χτυπηθεί ο αντίπαλος με τις πλαστικές μπίλιες και έτσι να βγει από το παιχνίδι. Σε αντίθεση με το Paint Ball, δεν χρησιμοποιείται χρώμα, και είναι καθαρά στην Ομαδικότητα και την Ειλικρίνεια των παιχτών να παραδεχτούν ότι χτυπήθηκαν και να αποχωρήσουν από τη μάχη ανάλογα με το σενάριο.

MilSim

Τα παιχνίδια τύπου MilSim (Military Simulation) συνδυάζουν στοιχεία Airsoft και Role Playing. Δίνονται αποστολές όπως θα δίνονταν σε κανονική ομάδα στρατού, και η ομάδα αυτή κινείται για να επίτευξη το στόχο.

Σύστημα Τιμής

Το σύστημα τιμής ορίζει ότι οι παίκτες βασίζονται στην ειλικρίνεια ο ενός του άλλου, για την παραδοχή του χτυπήματος, γιατί αντίθετα με το Paint Ball όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει χρώμα το οποίο να υποδεικνύει ένα χτύπημα. Ανάλογα με την απόσταση και τον τύπο του όπλου και του ρουχισμού, τις περισσότερες φορές ένα άτομο το οποίο θα χτυπηθεί, θα νιώσει την κρούση ελαφρά πάνω στο ρουχισμό του, η θα ακούσει τον χαρακτηριστικό ήχο της μπίλιας πάνω στην εξάρτιση του. Τότε πρέπει να παραδεχτεί το χτύπημα και να αποχωρήσει από το πεδίο, είτε στο «Safe Zone» στο οποίο θα αναγεννηθεί και να ξανά εισχωρήσει στη μάχη, είτε αποσυρόμενος εντελώς από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό ορίζεται από τους κανόνες του εκάστοτε σεναρίου. Σε μεγάλα παιχνίδια όπου συμμετέχουν πολλά άτομα, προσθετά συστήματα κανόνων μπαίνουν σε εφαρμογή, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας των παικτών πριν από κάθε τι άλλο. Στα παιχνίδια αυτά απαγορεύεται κάθε τύπος αληθινού όπλου η αεροβόλου όπλου με σιδερένια βλήματα, αέριο, μαχαίρια και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Το Airsoft είναι ένα hobby, ένα άθλημα για διασκέδαση, και όχι ένας ακόμη τρόπος να θέσουμε την ζωή μας σε κίνδυνο! Οι κανόνες ασφάλειας υπάρχουν και ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ στο ΕΠΑΚΡΟ!

Όπλα και εμβέλειες

Σε σχέση με το Paint Ball, η δύναμη των οπλών Airsoft είναι σαφώς ΠΟΛΥ μικρότερη. Τα πλαστικά σφαιρίδια του Airsoft ζυγίζουν 0.2 γραμμάρια με 0.25 γραμμάρια, και εκτοξεύονται με ταχύτητα 300 Foot per second (FPS) δηλαδή 90 μέτρα το δευτερόλεπτο. Στην κρούση τους μεταφέρουν το μέγιστο 1 Jules ενέργειας. Σε αντίθεση με το Airsoft, μια σφαίρα Paint Ball ζυγίζει 2.84 γραμμάρια και εκτοξευμένη με 300 FPS μεταδίδει 11.8 Jules ενέργειας στην πρόσκρουση.

Φωτογραφίες: Χρήστος Διακοδημητρίου

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!