Δοξολογία τελέστηκε το πρωί της Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στην πόλη της Σάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσεβίου, επ’ ευκαιρία της σημερινής (20/10) “Ημέρας της Αστυνομίας” και παράλληλα του εορτασμού της μνήμης του προστάτη του Σώματος, μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου.

Αντίστοιχες δοξολογίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα και σε ιερούς ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου και Χίου.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου, Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς παρέστη στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιείται επίσης, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Σώματος.

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της ημέρας της αστυνομίας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είναι μια ημέρα γιορτής και παράλληλα τιμής προς όλους τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία.

Εργαζόμενοι που επιτελούν κοινωνικό έργο και προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας.

Πολύ δε περισσότερο οι αστυνομικοί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί λόγω του μεταναστευτικού και εργάζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε και να τους στηρίξουμε έμπρακτα με κάθε τρόπο. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες“.