fbpx

“Μια σκοτεινή πτυχή σ’ έναν όμορφο τόπο… από Σαμιώτες…”

Βανδαλισμούς στη σηματοδότηση του καινούριου δικτύου 40 πεζοπορικών διαδρομών της Σάμου, του δικτύου Samos Hikes, διαπιστώνει τον τελευταίο καιρό ο συγγραφέας πεζοπορικών οδηγών και χαρτών Στέφανος Ψημένος, που μαζί με την ομάδα του, την Terrain, ολοκλήρωσαν πρόσφατα το κοπιαστικό αυτό έργο.

Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του υπό τον τίτλο “Μια σκοτεινή πτυχή σ’ έναν όμορφο τόπο…” αναφέρει:

“Κατά τις τελευταίες εργασίες μας για την ολοκλήρωση του έργου της σηματοδότησης των πεζοπορικών διαδρομών του δικτύου Samos Hikes, με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι κάποιες πινακίδες σήμανσης έχουν βανδαλιστεί, αχρηστεύοντας 4 από τις ωραιότερες διαδρομές στο νησί. Έχουμε λάβει δεκάδες μηνύματα από ξένους πεζοπόρους που ήρθαν για πεζοπορία στο νησί, απογοητεύτηκαν από την κατάσταση αυτή και έφυγαν από τη Σάμο με άσχημες εντυπώσεις. Καταθέσαμε έγγραφη καταγγελία και δώσαμε όλα τα στοιχεία στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, για να προχωρήσει σε μήνυση κατ’ αγνώστων για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Όμως, αυτοί που έκαναν αυτές τις καταστροφές δεν είναι άγνωστοι. Κάποιοι τους γνωρίζουν. Σε αυτούς – και σε όλους τους Σαμιώτες – θέλουμε να πούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν καταστρέφουν απλώς κάποιες πινακίδες. Καταστρέφουν την προοπτική και την ελπίδα ενός ολοκλήρου νησιού να δει περισότερους επισκέπτες, να επεκταθεί η τουριστική του περίοδος και να απαλλαγεί από τις πληγές που έχει αφήσει επάνω του το μεταναστευτικό.

Επισημαίνουμε εμφατικά ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη της κοινωνίας της Σάμου στο θέμα της προστασίας αυτού του πολύτιμου δημόσιου έργου. Κάθε τόπος έχει το μέλλον που του αξίζει, και αυτό πρωτίστως καθορίζεται από τους κατοίκους του”.

Σε συμπληρωματικό σχολιασμό του, ο κ. Ψημένος εκφράζει την εκτίμηση πως “είναι απολύτως βέβαιο ότι το κάνουν Έλληνες. Και δη Σαμιώτες. Οι βανδαλισμοί συνέβησαν στη Διαδρομή 12 στους Δρακαίους, στη Διαδρομή 18 και 25 στις Μανωλάτες, και στην Ηγεμονική Οδό στους Κουμαραδαίους. Περιοχές όπου δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας μετανάστης” εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!