fbpx

Διαγωνισμός 5 εκατ. ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες κατασκευής νέων ΚΥΤ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός – πλαίσιο για εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με σκοπό την έγκαιρη και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάθεση, χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας, όπως το ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού Σάμου.

Η διαγωνιστική διαδικασία των υπηρεσιών αυτών γίνεται με πλήρη διαφάνεια μέσω της προκήρυξης ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη συμφωνίας – πλαίσιο. Έχει άλλωστε δημοσιευθεί τόσο στην Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όσο και στη Διαύγεια (ΑΔΑ 60 ΗΡ46ΜΔΨΟ-9ΘΦ).

Δείτε την προκήρυξη του διαγωνισμού:

Δείτε σε πλήρη οθόνη ή κατεβάστε την παραπάνω προκήρυξη του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο κρίθηκε απαραίτητο και από τις υπηρεσίες της Ε.Ε., η οποία μάλιστα θα το χρηματοδοτήσει μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης σε ποσοστό 100%.

Η σύναψη συμφωνίας πλαίσιο δεν δημιουργεί καμία δέσμευση στο Υπουργείο για να αναθέσει στον επιλεγέντα Ανάδοχο το σύνολο ή έστω και μέρος των ζητούμενων υπηρεσιών. Το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να αναθέτει, μέσω της σύναψης εκτελεστικών συμβάσεων, όποτε παρουσιαστεί σχετική ανάγκη τμήματα των ζητούμενων υπηρεσιών.

Για ποιο λόγο γίνεται ο διαγωνισμός

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στα νησιά Αιγαίου.

Τα έργα κατασκευής νέων δομών είναι απαραίτητα προκειμένου να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους διαμένοντες, να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των νησιών και να προστατευθεί από τις συνέπειες της πανδημίας η δημόσια υγεία τόσο των διαμενόντων όσο και των κατοίκων.

Ήδη χθες υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής τριών νέων δομών στα νησιά της Σάμου, Κω και Λέρου, ενώ προγραμματίζεται άμεσα η δημοπράτηση της κατασκευής νέων δομών στη Λέσβο και στη Χίο.

Η παρακολούθηση και επίβλεψη της ταυτόχρονης κατασκευής των παραπάνω δομών εκφεύγει των δυνατοτήτων της υφιστάμενης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!