Με μία σειρά από νέες ψηφιακές υπηρεσίες, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προσπαθεί να κάνει πιο εύκολη την ζωή των πολιτών.

Στον 5ψηφιο αριθμό 15109, ο κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί 24 ώρες το 24ωρο απευθείας προκειμένου να δηλώσει το πρόβλημά του. Το ειδικό πενταψήφιο σύστημα ειδοποίησης και καταγραφής προβλημάτων του Δήμου Ανατολικής Σάμου αποτελεί ένα ουσιαστικά χρήσιμο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων τόσο από την δημοτική αρχή, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες.

Η χρέωση των συνδρομητών που καλούν τον Σύντομο Κωδικό, σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο, ο καλών από σταθερό δίκτυο ΟΤΕ τον 15109 πενταψήφιο Σύντομο Κωδικό χρεώνεται με αστική χρονοχρέωση (0,138€ το λεπτό πλέον ΦΠΑ 24% και Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας 5%). Οι κλήσεις προς τον 15109 πενταψήφιο Σύντομο Κωδικό από τηλέφωνα άλλων  δικτύων σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας χρεώνονται σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον τιμολόγιο, έτσι όπως το ορίζει ο κάθε πάροχος σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής “ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥ”, η οποία είναι προσβάσιμη διαδικτυακά, ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να δηλώνει προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και την ύδρευση, με τη δυνατότητα προσθήκης φωτογραφίας και στίγματος σε χάρτη. Ο Δημότης θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την πορεία του αιτήματός του.

Σύμφωνα με τον δήμο, “οι νέες Τεχνολογίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΤΠΕ) αποτελούν αναμφίβολα πηγή αλλαγής, κοινωνικής και οικονομικής, και η επίτευξη της αλλαγής των διαδικασιών, δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν επένδυση για το μέλλον”.

“Η μετάβαση στη νέα εποχή για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, αποτελεί εργασία πολλών ωρών σηματοδοτώντας την αρχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, κερδίζοντας σε κόστος, ταχύτητα, προσβασιμότητα και ασφάλεια δεδομένων”, καταλήγει ο δήμος.

Δείτε παρακάτω σε εικόνες την παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: