Σε κυκλοφορία τέθηκε η νέα ενημερωμένη έκδοση του πεζοπορικού χάρτη, σε επιμέλεια του συγγραφέα πεζοπορικών οδηγών και χαρτών Στέφανου Ψημένου και της ομάδας του, της Terrain.

Σε λεπτομερή κλίμακα 1:30:000, αποτυπώνονται με ακρίβεια όλες οι σηματοδτοτημένες πεζοπορικές διαδρομές του δικτύου Samos HIkes, όλα τα αξιοθέατα, οι δρόμοι, οι παραλίες, οι οικισμοί κι όλα όσα αναζητά ο ταξιδιώτης.

Ο πεζοπορικός αυτός χάρτης διατίθεται ήδη στη Σάμο:

Στο Βαθύ: Press & Snack του Ηλία Γιαννουλόπουλου, βιβλιοπωλείο Τερζής, βιβλιοπωλείο Μαρίας Καλαντζή.

Στο Πυθαγόρειο: βιβλιοπωλείο Σταύρου Καριώτογλου και κατάστημα Αντώνη Σολούνια.

Στο Καρλόβασι: βιβλιοπωλείο Κώστα Καραστάθη.

Σύντομα θα πωλείται και σε όλα τα βιβλιοπωλεία του δικτύου Public, σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγους μήνες το Samos Hikes (https://samoshikes.gr), το μεγαλύτερο δίκτυο σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών στην Ελλάδα, συνολικά 40 διαδρομές, είναι πλέον πραγματικότητα!

Σχεδόν 260 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών, όλων των βαθμών δυσκολίας – από απλές πεζοπορίες για όλη την οικογένεια, μέχρι απαιτητικές ορειβατικές αναβάσεις και διασχίσεις μεγάλου μήκους – δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σάμου να γνωρίσουν τα μαγευτικά δάση της, να φτάσουν σε εξωτικές ερημικές παραλίες, να επισκεφθούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα, να γνωρίσουν τα χωριά, τους ντόπιους και τα προϊόντα του νησιού, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ν. Κατρακάζος: Να συντηρείται σε ετήσια βάση το πεζοπορικό δίκτυο

“Είχα τη χαρά να πάρω στα χέρια μου από τον Στέφανο Ψημένο τον νέο πεζοπορικό χάρτη της Σάμου με όλες τις περιπατητικές διαδρομές που σηματοδοτήθηκαν στο νησί μας μετά από μελέτη και υλοποίηση από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή” ανέφερε σε ανάρτησή του ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σάμου, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κατρακάζος.

Όπως σημείωσε, “πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το έργο αυτό είναι τεράστιας σημασίας για τον τουρισμό μας και το νησί μας γενικότερα. Καλώ τη νέα περιφερειακή αρχή να φροντίσει όπως οφείλει για τη συντήρησή του σε ετήσια βάση, με επαναλαμβανόμενη δαπάνη (όπως πχ γίνεται με τους καθαρισμούς των ρεμάτων). Καλώ επίσης την περιφέρεια, τους δήμους, αλλά και όλους μας να διαφημίσουμε με κάθε τρόπο το δίκτυο αυτό”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!