Στον εισαγγελέα και κατόπιν στο Αυτόφωρο Μονομελές δικαστήριο της Σάμου οδηγήθηκαν την Τρίτη οι δύο αλλοδαποί, από τη Συρία, που συνελήφθησαν μετά την αδιανόητη για τη δημόσια υγεία ενέργειά τους μέσα σε σούπερ μάρκετ στο Βαθύ, την κατέγραψαν μάλιστα και σε βίντεο.

Κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή από κοινού (πλημμέλημα, άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα) και καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή 1.000 ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Samos Voice, η ποινή αυτή μετατράπηκε, με βάση τα νέα ισχύοντα, σε 50 ημερήσιες μονάδες προς 20 ευρώ ημερησίως.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι δύο καταδικασθέντες πρέπει να πληρώσουν από 1.000 ευρώ ο καθένας, διαφορετικά θα οδηγηθούν στη φυλακή για 40 ημέρες, καθώς η ποινή τους δεν είναι εφέσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι δήλωσαν αδυναμία να βρουν τα χρήματα αυτά και ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη μεταγωγή τους σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Εκτός κι αν, τελευταία στιγμή, βρουν (πχ μέσω ΜΚΟ) το ποσό αυτό…

Η αστυνομία

Την ίδια ώρα, σε σημερινή ανακοίνωσή της για το θέμα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου αναφέρει:

“Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν προχθές (12-10-2020) στη Σάμο, δύο (2) άτομα – αλλοδαποί, καθόσον διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε περιστατικό που έλαβε χώρα σε κατάστημα – υπεραγορά τροφίμων στην παραπάνω περιοχή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, την 09-10-2020 εντός του προαναφερόμενου καταστήματος, ένας εκ των δραστών ήρθε σε επαφή με συσκευασία γαλακτοκομικού προϊόντος (άμεσης κατανάλωσης), χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του, ενώ ο έτερος συλληφθείς βιντεοσκοπούσε το συμβάν. Ακολούθως ο τελευταίος, ανήρτησε το βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, από προφίλ χρήστη που διαχειριζόταν ο ίδιος.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, καθώς και παράβαση νομοθεσίας και μέτρων που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!