Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι με χρήση rapid test που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στον τοπικό πληθυσμό σε σημεία του δήμου Ανατολικής Σάμου ήταν ΟΛΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ, δηλώνει ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος. Ωστόσο, επισημαίνει πως τo επίπεδο 3 υγειονομικής ασφάλειας για το νησί μας, όπως ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση, “αφορά την αυξανόμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών στον «κοινό» πληθυσμό κατοίκων επισκεπτών και προσφύγων/μεταναστών.
Ο τρόπος αυτής της αποτύπωσης σαφέστατα αλλοιώνει την πραγματική κατάσταση στο νησί μας και θα πρέπει να ΑΛΛΑΞΕΙ” τονίζει ο δήμαρχος.
Όπως υπογραμμίζει, ένα από τα κυβερνητικά μέτρα αντιστροφής της τάσης είναι και “η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΞΟΔΟΥ για το ΚΥΤ. Μέτρο που πρέπει να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ.
Είναι ξεκάθαρο ότι το ιικό φορτίο που «γεωγραφικά» εντοπίζεται στο ΚΥΤ, αυτός είναι και ο λόγος που επιμείναμε – θέση που έγινε αποδεκτή – ώστε να μην υπάρξει εξωτερικά του ΚΥΤ υγειονομική δομή όπως και καραντίνας.
Ο δήμος, κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του ΚΥΤ, παραχώρησε προσωρινά εντός της περιμέτρου του αναλόγου σχεδίου (περιμετρική οδός) χώρο για την υγειονομική ενίσχυση του ΚΥΤ.
ΑΜΕΣΑ πρέπει να υλοποιηθεί ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ του ΚΥΤ της Σάμου και μεταφορά του υπολοίπου πληθυσμού στη δομή του «Ζερβού» με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ και ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της υπάρχουσας.
Πάνω από όλα η ΥΓΕΙΑ και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλων μας.
Ας ακολουθήσουμε πιστά και συντεταγμένα τις οδηγίες της Πολιτείας – όσο και αν διακρίνουμε λάθη και αδυναμίες – προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας” προτρέπει ο Γιώργος Στάντζος.