Στην τοποθέτηση ενός προκατασκευασμένου οικίσκου πολλαπλών χρήσεων στο προσωρινό καταφύγιο των αδέσποτων ζώων προχώρησε ο δήμος Ανατολικής Σάμου, κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών του αντιδημάρχου Βαγγέλη Καρρά και της αρμόδιας δημοτικής Υπηρεσίας.

Ο οικίσκος περιέχει WC, ψυγείο, κουζίνα, ηλιακό θερμοσίφωνα και air-condition, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για το υπάρχον προσωπικό. Ο χώρος προορίζεται για την υποδοχή και αποθήκευση ζωοτροφών και φαρμάκων, ενώ μελλοντικά θα χρησιμοποιείται και ως ιατρείο για στειρώσεις των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με τον δήμο Ανατολικής Σάμου, η συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών με τη δωρεά του συγκεκριμένου εξοπλισμού αποδεικνύει ότι στέκεται αρωγός στη στήριξη των υπηρεσιών του δήμου, ο οποίος δηλώνει πως “καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την αξιοπρεπή αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και των σοβαρών ζητημάτων ζωοανθρωπονόσων και επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε συμπολίτες μας.

Η συνεργασία εθελοντών και του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου για τη σωστή διαχείριση αδέσποτων ζώων στον χώρο του προσωρινού καταφυγίου είναι σημαντική. Με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας, ο δήμος Ανατολικής Σάμου εστιάζει στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων”.

Φωτογραφίες: Δήμος Ανατολικής Σάμου