“Ο λαός απαιτεί: Οι Ναζί στη φυλακή!” δηλώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε συμβολική συγκέντρωση, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, 12:00 το μεσημέρι, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα που θα γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Για την ίδια ημέρα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ τρίωρη στάση από 08:00 – 11:00 κήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ Σάμου, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως “συμπληρώθηκαν 7 χρόνια απ’ τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της εισαγγελέως να τους ξεπλένει, ανοίγοντας τον δρόμο για την αθώωσή τους…

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα Συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, πριν τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση: Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!…

Στέλνουμε τους εγκληματίες νεοναζί εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!”.

Στη συμβολική συγκέντρωση της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στην πλατεία Πυθαγόρα θα συμμετάσχουν και οι σαμιώτικοι σύλλογοι και ομάδες γυναικών που είναι μέλη της Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδας.

Σε σχετική τους πρόσκληση προς τις γυναίκες, οι γυναικείοι σύλλογοι και ομάδες του νησιού αναφέρουν τα εξής:

Οι Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών  (μέλη ΟΓΕ) καλούμε όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου του νησιού μας στις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, να βγουν στο δρόμο απαιτώντας δυναμικά να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Και μέσα από τη δίκη αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, ότι υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια χρήσιμο εργαλείο του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, με θύματα εργαζόμενους, νέους ανθρώπους,  Έλληνες και μετανάστες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, τις δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

Δεν εφησυχάζουμε! Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τσακιστεί το αυγό του φιδιού που το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο επωάζει. Θα συνεχίσουμε την πάλη για να απομονώνεται κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να στρέφουμε τα βέλη μας σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, τη ζωή.  Αυτούς, δηλαδή,  που η Χρυσή Αυγή πιστά υπηρέτησε, τους επιχειρηματικούς ομίλους  και τα συμφέροντά τους.

Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί-φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης.

Όλες στη συγκέντρωση την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης στις 7 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ“.