“Να μην περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία” ζητεί η ΑΔΕΔΥ Σάμου που καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στη σημερινή συγκέντρωση της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, στις 6μμ στην πλατεία Καρλοβάσου.

“Τι κι αν έχουν περάσει τρεις εβδομάδες απ’ το άνοιγμα των σχολείων με τα κρούσματα συνεχώς να αυξάνονται και πάνω από 150 σχολεία να είναι κλειστά λόγω του ιού; Κανένα μέτρο ουσίας, καμία παραπάνω πρόσληψη εκπαιδευτικού ή καθαρίστριας, καμιά επιπλέον αίθουσα, κανένα προληπτικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!” σημειώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Θεωρεί πως “η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επιλέγουν να απειλούν, να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν.

Επιχειρούν να επιβάλλουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, απέναντι δηλαδή στους μαθητές που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, την υγεία και τη μόρφωσή τους. Τους απαντάμε ότι δε θα περάσει. Κανένας εκπαιδευτικός να μην υλοποιήσει τις άθλιες εντολές του υπουργείου Παιδείας!” αναφέρει η ΑΔΕΔΥ Σάμου.

Κάνει λόγο για “απαράδεκτο εκβιασμό να γίνουν μαθήματα σε κλειστά σχολεία, να αποκλείονται και να τιμωρούνται μαθητές επειδή αγωνίζονται. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέχει χιλιόμετρα μακριά από την εκπαιδευτική πραγματικότητα, αν νομίζει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το «φάρμακο για κάθε ασθένεια»”.

Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, οργανωμένα, μαζί με τα σωματεία τους να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές, τα σωματεία των εκπαιδευτικών να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις.

“Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις – Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη – Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων – Να καταργηθεί η άθλια ΥΑ του ΥΠΑΙΘ της 30/9” δηλώνει η τοπική ΑΔΕΔΥ.

Ζητεί “εδώ και τώρα το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, για:

– Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές

– Επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία

– Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων

– Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας

– Δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

– Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού

– Τοποθέτηση επιπλέον εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων διαθέσιμων σε κάθε σχολείο και σε κάθε διεύθυνση

– Σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων

– Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.)”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!