Τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας που πραγματοποίησε πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου γνωστοποίησε στους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “βασικός πυλώνας της Περιφερειακής Αρχής είναι η κοινωνική μέριμνα και η βοήθεια σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Με την πολύτιμη συμβολή και παρουσία της ειδικής συμβούλου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε θέματα κοινωνικής μέριμνας, Άννας Ζέππου – Αξιώτη, καταφέραμε να υπερβούμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιλυθούν χρονίζοντα ζητήματα. Η κ. Ζέππου – Αξιώτη φροντίζει σε άμεση επαφή με ωφελούμενους της δράσης μας, να βοηθά στην κατανόηση των ιδιαίτερων προβλημάτων και να δίδονται λύσεις. 

Με γνώμονα πάντοτε τον ανθρώπινο παράγοντα και σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και χωρίς ακριβείς αναφορές σε υποθέσεις που επιλύθηκαν, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να περιμένουν αρκετά χρόνια για θέματα που θεωρούνται αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι, όπως το δικαίωμα στη μάθηση (με τηλεδιάσκεψη) για ένα παιδί με τετραπληγία που δεν μετακινούνταν στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ., ή άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας, δικαιούχου σύνταξης.

Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η προσπάθεια να συγκεντρωθούν σχολικά είδη που θα δοθούν σε οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας, ενώ συνεχίζεται η διανομή τροφίμων και διαφόρων ειδών τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Παράλληλα, φροντίζουμε σε επαφή με την πλειοψηφία των ιερέων του νησιού μας να συνδράμουμε σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και παρεμβαίνουμε, με την απαραίτητη εχεμύθεια. Έχουμε άριστη συνεργασία με τα γηροκομεία και τους λοιπούς φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης“.

Διανύοντας ακόμη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας προφανώς και θα προκύψουν κι άλλα ζητήματα σχετικά με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας για να αντιμετωπίσουμε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση“, καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!