Στιγμιότυπο από βίντεο της Isabel Schayani

Υπό έλεγχο έθεσαν άμεσα, αρχικά μερικά μέσα σε 20 λεπτά, οι πυροσβέστες τη νέα πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον διοικητής της Π.Υ. Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη, κάηκαν 3 κοντέινερς, στον χώρο των ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ ξεκάθαρα πρόκειται για εμπρησμό.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα, ανάμεσά τους τα δύο που ήταν σε επιφυλακή σε κοντινή απόσταση, καθώς κι ένα πεντάτονο.

Σε δηλώσεις του στο Samos Voice (22:05), ο υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Πυροσβεστικού Σώματος σε Αιγαίο-Κρήτη-με έδρα στη Σάμο, εξήγησε πως η πυρκαγιά στο ΚΥΤ “ελέγχεται πλήρως, εκκενώθηκε έγκαιρα ο χώρος των ασυνόδευτων από διαμένοντες, κάηκαν μόνο τρία κοντέινερς. Οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στον χώρο. Σε συνεργασία, με την ΕΛ.ΑΣ., διερευνούμε τα αίτια της φωτιάς, εξετάζεται και να ξεκίνησε από εμπρησμό”.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ που λήφθηκε από μέλος της ΜΚΟ “Samos Volunteers”:

Άλλο ένα βίντεο από την Isabel Shayhani:

Δείτε επίσης ένα σύντομο βίντεο από την πυρκαγιά εντός του KYT, το οποίο δημοσιεύτηκε στην σελίδα της Σταματίας Ράπτη:

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Τρίτη, επίσης μετά την ανακοίνωση κρουσμάτων κορωνοϊού στο ΚΥΤ, είχε εκδηλωθεί φωτιά εξωτερικά του Κέντρου. Ως υπαίτιος για την υποκίνησή της έχει συλληφθεί 42χρονος από τη Συρία και ταυτοποιηθεί 20χρονος από τη Γκάμπια.