Το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο “αστυνομικοί έδειραν και ξεγύμνωσαν δύο παιδιά, προσφυγόπουλα, ηλικίας 15 και 13 ετών, επειδή νόμιζαν ότι είχαν κλέψει ένα ποδήλατο”, σχολιάζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

“Αξιότιμοι κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέχρι να ολοκληρώσει – ελπίζουμε να τo διαβάσουμε σε αυτή τη ζωή – η επιτροπή Αλιβιζάτου το πόρισμά της για τα θέματα αστυνομικής βίας, θα συνεχίσετε να αφήνετε να ντροπιάζουν λίγοι ακροδεξιοί τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών, τη Δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία, ακόμη και χτυπώντας μικρά παιδιά;” διερωτάται ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας πως “το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού δύο ανήλικων προσφυγόπουλων στη Σάμο, το οποίο αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα περιστατικών ωμής αστυνομικής βίας κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας και υπηρεσιακών καθηκόντων”.

Κατά τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, “είναι πραγματικά ντροπή για τη χώρα, τον πολιτισμό, τη Δημοκρατία και την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπό αντίξοες συνθήκες προσφέρουν με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί “για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να βάλει φρένο στη δράση λίγων ακροδεξιών αστυνομικών που δεν διστάζουν να χτυπήσουν ακόμη και μικρά παιδιά. Όσο δεν το κάνει, αποδεικνύεται ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης στο πλαίσιο της επιβολής του δόγματος «τρόμος και πάταξη»”.

Παράλληλα, δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει “τη συνέχιση τέτοιων φαινομένων από ακραία στοιχεία της Αστυνομίας, τα οποία προσβάλλουν τη συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που υπηρετούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που δεν θα περιορίζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο”.