Στην εκτίμηση ότι τα κενά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία ξεπερνούν τις 8.000 προχώρησε σήμερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, τα περισσότερα κενά αφορούν δασκάλους και παράλληλη στήριξη.

Ειδικά για τη Σάμο, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, στην τοπική ΠΥΣΠΕ τα κενά έχουν ως εξής:

Δάσκαλοι: 17

Νηπιαγωγοί: 9

Αγγλικών: 6

Φυσικής Αγωγής: –

Μουσικής: –

Γαλλικών: 1

Γερμανικών: 1

Θεατρικής Αγωγής: 1

Εικαστικών: 2

Πληροφορικής: 1

Ειδικής Αγωγής: 10

Παράλληλης στήριξης: 10

ΖΕΠ: 5

Γενικό σύνολο κενών: 63

Η ΔΟΕ επανέλαβε την ανησυχία της για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς η απόφαση να υπάρχουν στην τάξη έως 25 παιδιά έχει διογκώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, οι ανάγκες των σχολείων για επαρκή καθαρισμό δεν καλύπτονται και οι χώροι απομόνωσης πιθανών κρουσμάτων είναι ανύπαρκτοι στα αστικά κέντρα.

Υπ. Παιδείας: Άμεσα η β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Τις επόμενες ημέρες, “ίσως και αύριο”, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας στη β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία, ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Όπως σημείωσε, φέτος πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από ποτέ οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό μεταβάλλονται και μέσα στη χρονιά.

“Θα προχωρήσουμε άμεσα, ίσως και αύριο, στη δεύτερη φάση προσλήψεων” είπε για τη στελέχωση των κενών στην εκπαίδευση η αρμόδια υφυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ